Felvidéki játékosokkal nyertek a lányok


Kettős győzelemmel jutott tovább a szlovák női kézilabda-válogatott

A világbajnoki selejtezők első szakaszában a szlovák női kézilabda-válogatott is érdekelt volt, miután Lettország ellen mérkőztek meg Jorge Dueňas tanítványai.

A szlovák női kézilabda-válogatott magabiztos előnnyel várhatta a vasárnapi lettek elleni visszavágót, mivel pár napja hazai pályán kiütéses győzelmet aratott, ezzel gyakorlatilag eldöntve a párharcot. A szlovák válogatott keretében ezúttal is négy felvidéki magyar játékos kapott lehetőséget.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, de ezzel a találattal vezettek utoljára a mérkőzésen. A szlovákok végig nagy fölényben játszottak és előbb 3-1-re fordítottak, majd folyamatosan növelték előnyüket.

Az első negyedóra végére már hétgólos előnyt építettek ki Bízikék, mivel 11-4-re vezettek. Az első félidő végéhez közeledve a szlovák nemzeti csapat tízgólos előnyben is volt már, ami a játékrész végére 15 gólosra duzzadt. A szlovákok felvidéki játékosai közül Lancz Barbora volt a leghatékonyabb, aki mind a hat próbálkozásából gólt szerzett az első játékrészben.

A második félidőben is gáláztak a szlovákok, 26 góllal bizonyultak jobbnak a lett válogatottnál. A csapat legeredményesebb játékosa a tíz gólt szerző Lancz Barbora volt, de a HC DAC két magyar játékosa, Bízik Réka és Pénzes Mónika is remekül játszott. Előbbi 5, utóbbi 4 gólt szerzett. A DAC másik két válogatott játékosa közül Natália Némethová négy alkalommal volt eredményes, míg Kristína Pastorková nem talált a kapuba.

Világbajnoki selejtező, első szakasz, visszavágó:
Lettország - Szlovákia 17-43 (11-26)


Továbbjutott a szlovák válogatott kettős győzelemmel és 89-38-as összesítéssel.

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei