Felvidéki gól és gólpassz a német másodosztályban


Bénes László góllal és gólpasszal járult hozzá a HSV győzelméhez

A német másodosztályban (Bundesliga 2) szereplő Hamburg SV idegenben győzött csallóközi tehetsége Bénes László hathatós segítéségével. A doborgazi tehetség egy gólt, valamint egy gólpassszt is jegyzett a Paderborn elleni rangadón, így neki is köszönhetően a Hamburg SV értékes három pontot szerzett a Paderborn otthonában.

A 25 esztendős csallóközi futballista a kezdőben kapott lehetőséget. A HSV már a harmadik percben hátrányba került, de a hamburgiak ellek ellenére is fordítani tudtak a játékrész végére. Előbb a 23. percben Glatzel egyenlített, majd az első játékrész ráadásában Bénes László is főszereplővé vállt, miután kiosztott egy gólpasszt, amiből Dompe volt eredményes.

Szünet után a Paderborn ismét egy gyors góllal kezdett, így 51 perc után 2-2 volt az állás.

A vendég Hamburg a 69. percben Bénes László góljával a győzelmet is megszerezték. A HSV ezzel két vereség után győzött ismét a Bundesliga másodosztályában és megelőzték a Paderbornt a tabellán és újra feljutást érő helyen a hamburgiak. A HSV doborgazi tehetsége második gólját szerezte az idényben és már négy gólpassznál jár a szezonban.

Német másodosztály (Bundesliga 2), 14. forduló:


SC Paderborn  – Hamburg SV 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Leipertz (3., 51.) ill. Glatzel (23.), Dompe (45+1.), Bénes (69.)

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei