Csődeljárás indult az újvári hokicsapat ellen?


Erről a Pozsony I. járásbíróság döntött a hírek szerint.

 

A bíróság öt játékos (Miroslav Zaťko, Henrich Ručkay, Richard Nejezchleb, Filip Dundáček, Janis Andersons) panasza után hozta meg döntését. A hírek szerint az érsekújvári hokicsapat még tartozik a játékosoknak. Tomáš Krejčí a jégkorongozók menedzsere kritizálta a Szlovák Jégkorong Szövetség végrehajtó bizottságát is, hogy a tartozások ellenéri az újváriak megkapták a Tipsport Ligában történő induláshoz szükséges licencet.

Miroslav Valíček, a szövetség főtitkára még korábban elmondta, hogy valóban voltak vitás eseteket a klub és a játékosok között, de mivel a fizetések jelentős része elutalásra került, így ők nem tagadták meg a csapat indulását. A főtitkár szerint ráadásul a kétes esetekben ők nem hivatottak megállapítani, hogy kinek van igaza. "Elindult a csődeljárás, de a klub nincs csődben. Kiemelten odafigyelünk az esetre és a jövő csütörtöki végrehajtó bizottsági ülésen foglalkozunk majd az üggyel" - nyilatkozta Valíček a šport.sk portálnak.

A főtitkár szerint tisztában vannak azzal, hogy a klubnak nincsenek anyagi gondjai és ki tudja fizetni az elmaradásokat. A játékosok minden bizonnyal adósságaik gyorsabb törlesztése érdekében kezdeményezték a csődeljárást. "Információm szerint Sucharda úrnak (Sucharda Ferenc klubelnök - a szerk.) van anyagi forrása, hogy rendezze a kifizetéseket" - zárta Valíček, aki szerint nem lesz szükség a licenc megvonására. Az előírások szerint egyébként a szövetsége van lehetősége ezt megtenni ilyen helyzetben, de ez nem kötelező érvényű.

A HC Mikron Érsekújvár Facebook-bejegyzésben reagált a helyzetre. A klub felvette a kapcsolatot szakértőkkel, csődügyvédekkel és véleményük szerint nincs ok arra, hogy csődeljárás induljon a klub ellen. A leírtak szerint a klubnak pozitív a gazdasági mérlege, azon mutatók amelyek egy csődeljárás elindításához szükségesek, pozitívak. 

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky

A rovat legfrissebb hírei