Az újváriak újabb fontos győzelmet könyvelhettek el


Egy gólzáporos mérkőzésen sorozatban negyedszer győztek az újváriak

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) pénteki játéknapja igazán élvezetes többgólos csatákat hozott. Az idényt remek formában kezdő újváriak újabb fontos győzelmet könyvelhettek el.

A Majoross Gergely vezette újvári bikák gólzáporos mérkőzésen győzték le a Poprád együttesét. A házigazda újváriak a második helyről várhatták a találkozót, és remekül kezdtek hazai közönség előtt, hiszen már öt perc után kétgólos előnybe kerültek a házigazdák.

Majoross együttese a képzeletbeli dobogó legfelső fokát is elfoglalhatta, mivel a listavezető és egyben címvédő Slovan sokáig hátrányban volt az Eperjes otthonában, de végül a pozsonyiak fordítottak, így az újváriak maradtak a második helyen a tabellán.
Már a mérkőzés első játékrésze élvezetes játékot hozott, sok góllal. A vendég poprádiak a 10. percben Yogan góljával szépítettek, amire szinte azonnal jött az újváriak válasza Ondrušek révén egy emberhátrányos góllal. Az első harmad végén a Poprád egy gólra csökkentette hátrányát Svitana emberelőnyös gólja után.

A második harmad elején a poprádiak ledolgozták kétgólos hátrányukat, ezúttal Paukovček talált be emberhátrányból. A rendkívül fordulatos mérkőzés 31. percében a hazaiak ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést és ismételten megszerezték a vezetést. A poprádiak azonban nem adták könnyen a bőrüket és nem egész perccel a vége előtt újabb emberelőnyt használtak ki, így 4-4-es döntetlennel fordulhattak a felek az az utolsó játékrészre.

A harmadik harmadban az újváriaknak mindösssze 51 másodpercre volt szükségük az újabb gólhoz, Farley találata pedig a győzelmet jelentette a házigazdának. A vendégek próbálkoztak az egyenlítéssel, de nem jártak sikerrel, ami az újváriak negyedik sikerét jelentette sorozatban és továbbra is üldözik a címvédő Slovant.
A forduló további programjában is élvezetes mérkőzéseket produkáltak a csapatok, a címvédő Slovan már háromgólos hátrányban is volt az Eperjes otthonában, mégis győzni tudtak a 11 gólt hozó mérkőzésen a pozsonyiak. Megszerezte második győzelmét a Kassa, akik a Liptószentmiklós otthonában győztek. Kétgólos hátrányból fordított a Zólyom is, míg a nagymihályiak sorozatban negyedszer kaptak ki.

Tipos Extraliga, 7. forduló:
HC Mikron Érsekújvár - HK Poprád 5-4 (3-2, 1-2, 1-0)

Gólszerzők: 4. Klempa (Lee), 5. Šišovský (Mišiak, Chovan), 13. Ondrušek, 31. Ligas (Lee, Ondrušek), 41. Farley (Jackson) illetve 10.
Yogan (Vainio), 18. Svitana (Drgoň, Záborský), 23. Paukovček (Paločko), 40. Kukuča (Svitana, Yogan).

A forduló további eredményei:

MHK 32 Liptószentmiklós - HC Kassa 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)
HC 21 Eperjes – HC Slovan 5-6 (3-1, 1-3, 1-2)
HKM Zólyom - HC Dukl Ingem Nagymihály 4-3 (0-2, 2-1, 2-0)
HK Nyitra – HK Grotto Igló 2-3 (0-2, 1-1,1-0)
HC 05 Besztercebánya - HK Dukla Trencsén 0-6 (0-2, 0-1, 0-3)


Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei