“Magyarozással” mentette a helyzetét a szlovák fociszövetség elnöké


Ján Kováčik addig számolt (magyarázkodott), míg ki nem jött a kívánt eredmény, vagyis, hogy a magyarok átlagban rosszabbak

A szlovák futballválogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak vasárnapi sorsolása előtt az ötödik kalapban tanyázik, lényegében a Nemzetek Ligájában mutatott siralmas teljesítményének eredményeként. Ján Kováčik, a futballszövetség elnöke szerint viszont ebből nem kell tragédiát csinálni.

"Ez a realitás, tényként tekintek rá. Semmiféle tragédia, de nem is örülök neki. Magunk miatt jutottunk az ötödik kalapba, és ugyancsak magunk, az eredményeinkkel juthatunk ki onnét" - fogalmazott. Ez számomra nem új, voltam már ilyen helyzetben" - szögezte le a fociszövetség hivatalos weboldalának (futbalsfz.sk). Hozzátette, ez mindenki számára kellemetlen, senki sem örül ennek az eredménynek.

A FIFA világranglistáján Szlovákia jelenleg az 55. helyen áll, Kováčik ténykedése alatt azonban volt már a 60-ikon is. "Vannak viszont olyan számaink is, hogy 20, sőt, 16. A ranglistán elfoglalt helyünk 2011-től átlagban a 35. Hasonlóképp a szomszédainkhoz, Csehországhoz és Ausztriához. Lengyelország eggyel jobban áll, míg Magyarország ezen a listán öttel hátrébb" - emlékeztetett.

Kováčik elmondta, nincsenek kedvencei, akikkel szívesen játszana, ugyanakkor annak ellenére szeretnének a továbbjutásért küzdeni, hogy az ötödik kalapban vannak. A válogatott mostani szakvezetőkjének szerinte az a feladata, hogy felállítson egy 25-27 fős csapatot, amely egy stabil vázát adja majd a gárdának éveken keresztül.

Forrás: paraméter.sk 

A rovat legfrissebb hírei