V. Kovács Kata Zsófia emlékversenyt Dunaszerdahelyen


Idén ötödik alakalommal rendezték meg a Kovács Kata Zsófia emlékversenyt Dunaszerdahelyen, amely a Seishin Karate Klub gálája is egyben

"A klub ezzel a versennyel szeretné megőrizni Zsófi emlékét, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató a többi karatéka számára is. A verseny megnyitója egy perces néma csenddel kezdődött, majd Zsófi édesanyja szólt pár szót, aki mindenkinek megköszönte hogy eljött, és hogy a klub megrendezi ezt a versenyt, amivel tiszteleg Zsófi emléke előtt. »Csak az hal meg akit elfelejtenek, akit megőrzünk szívünkben az örökké élni fog!« ezzel zárta mondandóját" – nyilatkozta Shihan Markovics János 5.dan, a Seishin Karate Klub vezetője.

A versenyre mint 170 fő nevezett 16 klubból, Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából), a Seishin Karate Klubból közel 50 nevezés érkezett.

A versenyt Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket és szülőket, és megköszönte, hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.

Polák László, Ekecs község polgármestere szintén méltatta a rendezvény fontosságát és megköszönte, hogy ilyen sok versenyző eljött és tiszteleg az ekecsi származású fiatal emléke előtt.

Markovics János köszönetet mondott Dunaszerdahely vezetésének és Nagyszombat megyének, valamint a szülőknek, hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Továbbá a klub edzőinek, Hupian Kristínának, Markovics Ádámnak és Trenčík Nikolasnak, illetve Cserepes Zoltánnak kitartó munkájukért.

A klub edzői is gratuláltak Markovics Jánosnak, aki a múlt héten megszerezte az 5. dan mesterfokozatot Lengyelországban a Világszervezet (WKO) danvizsga bizottsága előtt.

A megnyitó után a küzdelmek három küzdőtéren zajlottak. A gyerekek nagyon lelkesen és színvonalasan küzdöttek. "Külön dicséret illeti az edzőket a felkészítésért" - emelte ki a klub vezetője. A Seishin Karete Klub összesen 40 érmet gyűjtött.

Első helyezettek kezdő kategóriában:
Bartalos Liza, Csölle Kincső, Sallay Mátyás, Kubicska András, Hansen Axel (Dunaszerdahely), Tercs Máté (Ekecs), Laboda Lili, Papp Alex (Keszegfalva).

Második helyezettek:
Polin Zsófia, Hansen Péter, Zalka Tibor, Kubicska Simon, Zalka Tibor (Dunaszerdahely), Bogyai Dorka (Ekecs), Horváth Nimród, Kuchár Dávid, Veselá Emma (Keszegfalva).

Harmadik helyezettek:
Rácz Kristóf, Lukovics Mónika (Ekecs), Póša Gabriell, Póša Viktória, László Lenke, Szabó Áron, Soós Marcel, Lavu Botond, Póda Natália (Dunaszerdahely), Tóth Koppány, Sárai Luca, Veselá Emma, Fábián Viktor (Keszegfalva).

Első helyezettek haladó kategóriában: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely), Sárai Csongor (Keszegfalva).

Második helyezettek:
Kiss Zalán (Dunaszerdahely), Lukovics Enikő, Kovács Krisztián, Cséfalvay Balázs, Bittera Dániel (Ekecs).

Harmadik helyezettek:
Both Máté (Dunaszerdahely), Bödők Beatrix (Nemesócsa), Rakus Ján (Keszegfalva)

Markovics János különdíját Bíró Bendegúz kapta, aki a legkitartóbb klubtag Dunaszerdahelyen, és a versenyen is első helyet ért el.

Forrás: paraméter.sk

A rovat legfrissebb hírei