A gömöri foci hétvégi fordulójában az időjárás is szerepet kapott


Több mérkőzés is elmaradt a hétvégén a kedvezőtlen időjárás és a vele járó sok csapadék miatt

A III. ligás csapatok idegenben játszottak, de csak a losonciak tértek haza három ponttal, másik két csapatunk pontszerzésig sem jutott. A régió rangadóját Ragyolcon játszották, ahol a hazaiak a mérkőzés hajrájában szerzett góllal gyűrték le az ajnácskőieket.

A III. ligát sem kímélte a nyirkos, esős időjárás, a kálnóiak héthársiak elleni mérkőzését egy későbbi időpontra kellett halasztani. Mindhárom régiós csapatunk idegenben próbált pontokat szerezni, de amíg a Magas-Tátra alatt a losonciaknak sikerült mindhárom pontot begyűjteni, addig a keletre utazó rimaszombatiak és fülekiek nem jártak sikerrel. Alig valamivel több mint száz néző volt kíváncsi a losonciak poprádi vendégjátékának, de ez nem a losonciaknak szólt elsősorban, hanem a hazaiak idei harmatos formájának.

Gól nélküli első félidő után a második félidő közepén a csereként beállt, dallamos nevű brazil Elly Filipe Ramos De Lima megszerezte a vezetést a losonciaknak, s mivel a mérkőzésen több gól már nem esett, a nógrádiak végre ismét győzni tudtak, s elkezdték a felzárkózást.

A rimaszombatiak a remek formában lévő sztropkóiakhoz (Stropkov) látogattak, akik két hete a listavezető héthársiakat is le tudták győzni. A batyiakat is közel hétszáz néző várta, s bár az első félidőt Bari Jenő védencei kihúzták kapott gól nélkül, a második félidő közepén a hazaiak tizenegyesből bevették a rózsahegyi Frühwald kapuját, s az utolsó percben a hazaiak meg is duplázták az előnyüket. A vendégeknél nagyon hiányzott a beteg Ľupták, míg Rózsahegyről ezúttal négyen próbáltak segíteni a pontszerzésben. A tabellán utolsó fülekiek Varannóba (Vranov nad Topľou) utaztak, s a hazaiak már a második percben beköszöntek a fülekiek kapusának, Párišnak, sőt a 18. percben már 2:0 állt az eredményjelző táblán. Bár a félidő hajrájában az ukrán Lovinjuk szépíteni tudott, a második félidő közepén a hazaiak újabb két góllal örvendeztették meg a szurkolóikat, így 4:1 arányban győztek. Mivel a héthársiak mérkőzése elmaradt, a bártfaiaknak odahaza pedig csak gólnélküli döntetlenre futotta, a hazai pályán a giráltiakat (Giraltovce) simán legyőző (3:0) iglóiak álltak az élre 20 ponttal. A második héthársiaknak (Lipany) és a harmadik bártfaiaknak egyaránt 19-19 pontjuk van.

Csapataink közül a rimaszombatiak a nyolcadik helyen tanyáznak 10 ponttal, őket a losonciak követik 9 ponttal, míg a tabellát a fülekiek zárják 4 ponttal.

A 10. fordulóban mindhárom csapatunk hazai környezetben lép pályára. Már szombaton, október nyolcadikán 15.00 órától nógrádi rangadón a losonciak a kálnóiakat, míg a rimaszombatiak a poprádiakat fogadják, míg a fülekiek másnap a kassai Slávia TU csapatát látják vendégül.

Az V. liga hétvégi fordulóját is érzékenyen érintette a múlt héten lehullott eső. Két mérkőzés, a tornaljaiak selmecbányai találkozója (október 12-én, szerdán pótolják 14.45 órától), s a csúcsrangadó, a bajnokság első két helyén álló poltáriak és fehérkútiak (Príbelce) találkozója is elmaradt. A forduló rangadóját így 250 néző előtt Ragyolcon játszották, ahová az ajnácskőiek látogattak.

A mérkőzésen a nézők egészen a 86. percig nem láthattak gólt, de akkor jött Horváth Gábor már megszokott gólja, s ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

A tótgyarmatiak a nagykürtösieket fogadták, s a meccsre kilátogató mintegy 230 néző fordulatos mérkőzést láthatott. A vendégek a 24. percben Havrilla góljával ugyan megszerezték a vezetést, de ezzel el is lőtték a puskaporukat. A hazaiak még az első félidő hajrájában Koncz Richard góljával kiegyenlítettek, majd a második félidő közepén négy perc alatt eldöntötték a mérkőzést, előbb Lukács Imre, majd Vandernyák Szabolcs vette be a nagykürtösiek kapuját. Némi meglepetésre a harmadik helyen álló mezőköziek (Medzibrod) nem tudtak élni a lehetőséggel, ráadásul Málnapatakon (Málinec) csúfos 5:1 arányú vereséget szenvedtek, így a tabellát továbbra is a poltáriak vezetik 24 ponttal a 22 pontos fehérkútiak és a 21 pontos mezőköziek előtt. Kezdenek az élmezőnyhöz felzárkózni a tótgyarmatiak, akiknek újabb győzelmükkel immár 18 pontjuk van, míg a ragyolciak a hetedik helyen állnak 12 megszerzett pontjukkal.

Nem sikerült az előrelépés a két gömöri csapatnak sem, az ajnácskőiek a 13., míg a tornaljaiak az utolsó, 14. helyről várják a folytatást.

A 10. fordulóban a tótgyarmatiak már október elsején, szombaton Ladomérmindszentre (Ladomerská Vieska) utaznak, míg másnap a tornaljaiak a feketebalogiakat, az ajnácskőiek a gyetvaiakat, míg a ragyolciak a málnapatakiakat fogadják 14.30 órai kezdettel.

Az időjárás dominált a VI. ligában is, ahol a tiszolciak feledi és az ipolybalogiak losonctamási mérkőzése maradt el. A csábiak az ipolnyékiekert fogadták, de a nézők gólt nem láthattak. Az utolsó, s eddig győzelem nélkül álló bussaiak az előttük álló lukanényeiekhez látogattak, de a hazaiak Čepo két góljával már az első félidő derekán elvették a vendégek kedvét a pontszerzéstől. Ugyan Horváth Marek a második félidő közepén szépíteni tudott, de többre nem futotta a vendégek erejéből. A bajnokság egyetlen veretlen csapata, az óváriak Alsósztregovára utaztak, s Kukolík góljával a 17. percben megszerezték a vezetést.

A hazaiak iparkodtak, de egyenlítés helyett a hajrában ismét ők kaptak gólt. Fehér Tibor találatával a vendégek 2:0 arányban nyerték a találkozót, s megerősítették első helyüket a tabellán.

A táblázat második helyén a 18 pontos losonctamásiak állnak, akik viszont két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, míg a harmadik helyen a szintén 18 pontos nyustyaiak állnak. Őket az ipolynyékiek követik 16 ponttal, a csábiaknak és az ipolybalogiaknak 15-15 pontjuk van. A felediek (szintén mérkőzéshátrányban) 11 ponttal a nyolcadikok.

A lukanényeiek győzelmükkel és 7 pontjukkal feljöttek a 11. helyre, míg a továbbra is nyeretlen bussaiak két pontjukkal az utolsó helyen állnak.

A 10. forduló már szombaton kezdetét veszi Nyustyán, ahová a lukanényeiek látogatnak. Másnap az ipolynyékiek a dacsólámiakat, a bussaiak a losonctamásiakat, a felediek a csábiakat, míg az ipolybalogiak az alsósztregovaiakat fogadják, míg a listavezető óváriak Tiszolcra utaznak.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei