Már a második helyen az érsekújváriak


A szlovák jégkorong-bajnokság ötödik fordulójában megszerezte harmadik győzelmét az Érsekújvár

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) péntek esti fordulójában az érsekújvári bikák idegenben léptek pályára a Lipószentmiklós otthonában és magabiztos győzelemmel folytatták remek szereplésüket a bajnokságban.

A Majoross Gergely vezette újváriak már a találkozó negyedik percében megszerezték a vezetést Peter Šišovkský góljával, majd hat perccel később a vendég újváriak megduplázták előnyüket Austin Farley góljának köszönhetően. A hazaiak az első harmadban nem tudtak szépíteni, így az újvári bikák kétgólos előnyével zárult az első harmad.

A második játékrészben is az újváriak próbálkoztak több kapuralövéssel és a második harmad elején az újváriak megszerezték harmadik góljukat is Juraj Mikuš révén, ezzel lényegében el is dőlt a három pont sorsa. A záró játékrészben a hazaiak ugyan szépíteni tudtak a mérkőzés hajrájában, de ez már csak a szépítésre volt elegendő. Az újváriak ezzel megszerezték harmadik győzelmüket is a bajnokságban és a tabella második helyére zárkóztak fel, miután a címvédő Slovan sem tudott nyerni az Igló otthonában, valamint a Poprád és az Eperjes is hazai pályán szenvedett vereséget, így Majorosss Gergely együttese nagyot lépett előre a táblázaton. A bajnokságban már csak egyetlen nyeretlen csapat van a HC Kasssa ugyanis öt fordulót követően is nulla pont nélkül áll a tabella utolsó helyén.

Ami pedig a kanadai táblázatot illeti, az Érsekújvár remek szezonkezdete ott is meglátszik, hiszen az újváriak támadója Austin Farley áll az élen 9 ponttal, öt gólja mellet négy gólpasszt is kiosztott, valamint a harmadik helyen is egy érsekújvári játákos áll a szintén amerikai légiós Robby Jakcson aki az öt forduló alatt eddig 8 kanadai pontot termelt, három góllal és öt gólpassszal.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), alapszakasz, 5. forduló:
MHK 32 Liptószentmiklós - HC Mikron Érsekújvár 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)
Gólszerzők: 59. Novajovský (Djakov, Drábek) ill. 4. Šišovský (Barto, Knižka), 10. Farley (Jackson, Ligas), 25. Mikúš (Jackson).

Az ötödik forduló további eredményei:

HK Grotto Igló - HC Slovan 2-1 hosszabbítás után (0-0, 1-0, 0-1 – 1-0)
HK Nyitra – HK Dukla Ingema Nagymihály 3-2 (0-0, 3-1, 0-1)
HC MV Transport Eperjes – HC 05 Besztercebánya 2-2, büntetőkkel: 1-2 (0-1, 1-1, 1-0 – 0-0, 1-2)
HKM Zólyom - HC Kassa 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
HK Poprád - HK Dukla Trencsén 3-4 (1-1, 2-2, 0-1)

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei