Új tulajdonosa lehet a pozsonyi Slovannak?


Annak ellenére, hogy a pozsonyiakaz elmúlt bajnoki idényben is magabiztosan nyerte a szlovák élvonalt, az elmúlt hetekben nagy változások történtek a klub háza táján

A nemzteközi porondon a Bl-selejtezőben hazai pályán estek ki a Ferencvárostól, s bár közel voltak az Európa Ligában a play-offhoz, végül a Konferencia Liga maradt a csapatnak. Ott sikerült bejutni a csoportkörbe, de a pozsonyiak eddig csalódást okoztak, ezért előbb a korábbi játékvezető, a Slovan sportigazgatójának, Richard Trutznak kellett távoznia. Ő volt az a személy, akit a legutóbbi Slovan-DAC rangadón is a játékvezetők öltözőjénél kaptak lencsevégre, s nem ez volt az első hasonló eset. Korábban a Slovan jelenlegi tulajdonoságot, Ivan Kmotríkhoz köthető TA3 csatornán is feltűnt műsorvezetőként, de aktív játékosként Dunaszerdahelyen is jól ismerik, hiszen a sárga-kékek színeiben is játszott.

A klub tulajdonosa azóta Róbert Tomaschekkel pótolta őt, a korábbi Slovan játékos pályafutása befejezése után sportvezetőként tevékenykedett. Róbert Vittek, a Slovan elmúlt bő két évtizedének legismertebb játékosa is visszatért a Slovanhoz, ő technikai igazgatóként dolgozik, miután Kmotrík fia lemondott a klub vezetéséről.

A szlovák médiában az is szóba került, hogy az idősebb Kmotrík eladja a klubot, amelyet 2008-ban vásárolt meg, s ezzel kapcsolatban a legnagyobb esélynek az egyik leggazdagabb szlovákot, Tomáš Chrenekt tartják, aki a třineci vasgyár tulajdonosa, s a helyi hokicsapatot is a cége támogatja, Szlovákiában pedig az Agel csoport révén lehet ismert, amely többek közt a komáromi kórházat is működteti.

A pletykákat viszont Kmotrík visszautasította, Chrenek ugyan jó barátja, de az eladásról nem beszéltek.

A másik esélyként Rudolf Hrubý neve került szóba, aki a szlovák ESET vállalat egyik alapítója, s a Slovan hokicsapatának tulajdonosa. Más kérdés, hogy ő jelenleg is több millió eurót fektet a hokiba, amelynek nagy része nem térül meg, így aztán kérdéses, hogy vállalna-e egy újabb csapatot, mégha ugyanúgy a leggazdagabb 10 szlovák közé tartozik, mint Chrenek. Tegyük hozzá, a hasonló listákon Ivan Kmotrík ugyan hátrább helyezkedik el, de azért nem túl nagy lemaradással.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei