Ipoly-kupa 48. alkalommal


Hét középiskola részvételével rendezik meg pénteken Ipolyságon a 48. Ipoly-kupát és 11. Ferdinand Daučík-emlékkupát

1972-ben Révész Ferenc testnevelő tanár indította útjára a sorozatot, s a jelenlegi magyar gimnázium, amely Szondy György nevét viseli, is folytatja a hagyományt.

„Testvériskolákról lévén szó, a sportolás mellett a barátkozást, a kapcsolatok ápolását is szolgálja a torna – mondta az Új Szó érdeklődésére Gajdács Mónika, a társszervező Szondy-gimnázium igazgatója. – Iskolánk a kispályás fociban, a szlovák gimnázium a röplabdában házigazda. Idén először fordul elő, hogy egynapos a két torna, s az is újdonság, hogy a röplabdában vegyes, fiúk és lányok alkotta csapatok indulnak, korábban mindkét nem képviselői külön tornán játszottak. Ez a helyzet döntés elé állítja a diákokat, hogy melyik sportágat válasszák. Mi abban reménykedünk, hogy focicsapatunk felér a dobogóra vagy a legalább a fair play díjat megszerzi, amit sportszerű játékáért legutóbb is kiérdemelt. Idén már az 50. lett volna, de két évig nem volt Ipoly-kupa, a koronavírus a testnevelést is szokatlan korlátok közé szorította, így most nehéz megmondani, ki milyen eséllyel indul. Fociban címvédőként Szécsény lép pályára.

A torna alatt 11 órakor lesz a névadó Ferdinand Daučík emléktáblájának megkoszorúzása, így emlékezve a város szülöttjére, aki főleg edzőként jutott a futball spanyolországi magaslataira. Az ipolysági szervezett sportélet 120. évfordulója keretében rendezett tornánkat megtiszteli jelenlétével Martinek János kétszeres olimpiai bajnok magyar öttusázó is.”

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei