Megszenvedett a továbbjutással a Slovan a magyarlakta faluban


Csaknem egy félidőn keresztül nem tudtak betalálni az ötödik ligás berencsiek hálójába

fotó: FK Branč / facebook

Nagy várakozás előzte meg a faluban az OFK Branč (Berencs) és a Slovan párharcát a Slovnaft Cup második fordulójában.

A kis nyitrai járásbeli falu csapata néhány évvel ezelőtt kezdte meg menetelését a regionális bajnokságokban, most az V. liga délkeleti csoportját vezeti újoncként, Csekey Zoltán edző irányítása alatt.

A kupa első fordulójában a sopornyaiakat búcsúztatták, majd a sorsoláskor megkapták a Fortuna Liga címvédőjét.

A faluban az évszázad mérkőzéseként kezdtek beszélni a párharcról és mintegy kétezren kilátogattak rá. Sokan abban bíztak, hátha sikerül döntetlenre kihúzni a rendes játékidőt, és akkor büntetőkkel esetleg nagyobb esélyük nyílik legyőzni a Slovant. A SME beszámolója szerint a félidő előtt néhányan telefonjukkal fotózták az eredményjelzőn virító 0:0-át. Jött azonban Mustafič, és közelről betalált még a szünet előtt, a Slovan előnyét pedig Šaponjič növelte a második félidő első perceiben.

Csekey Zoltán vezetőedző a mérkőzés utáni értékelése során elmondta, rengetegen jöttek el megnézni az ország legjobb csapatát, és ez a párharc nemcsak a játékosok, de a szélesebb régió számára is nagy élmény volt.

"Mi elsősorban a védekezésre összpontosítottunk, tudtuk, hogy mit engedhetünk meg az ellenfél ellen, és mit nem. Néhány játékosunk hétközben megbetegedett és kiesett, de azt hiszem az 0:2-es eredménnyel nem vallottunk szégyent" - szögezte le.

A jövő hét szerdán a továbbjutó Slovanra ismét egy magyarlakta falu, a galántai járásbeli Kismácséd (VI. liga) csapata vár.

Eredmény:

OFK Branč - Slovan 0:2 (0:1)
gólszerzők: 45. Mustafič, 53. Šaponjič,
sárga lapok: 32. Weiss, 83. Šaponjič,
játékvezetők: Marsal - Jánošík, Čajka

Összeállítások:

Branč: Hipp (81. Nagy) - Had, Smeljanskij, Čery, Krkoška, Čertík, Maršala, Lukács (79. Berecz), Kolarovský (55. Foldeši), Kurej (81. Lorincz), Goga

Slovan: Chovan - Pauschek (70. Medvedev), Križan, Voet, Zmrhal - Čavrič (65. Ramirez), Kankava (76. Habodasz), Mustafič, Weiss (70. Agbo) - Šaponjič, Medved (65. Lovat)

Forrás: paraméter.sk

A rovat legfrissebb hírei