Nagykaposi futó fiesta


Nagykapos utcáit elárasztották a sportolni vágyók a hétvégén

Akik úgy érezték, tenni akarnak valamit egészségük érdekében, azok ott voltak a Futás a város utcáin elnevezéssel rendezett eseményen Nagykaposon. A városi hivatal, valamint a Nagykaposi Futóklub által szervezett rendezvényen 1 és 5 km-en ki kocogva, ki pedig futva teljesítette az általa választott távot.

Szervezők és résztvevők egyaránt nagyon elégedettek voltak a verseny után (Képarchívum)
A városi labdarúgópályán Petrikán Péter polgármester köszöntője után rajtolt el a több mint félszáz jelentkező és tért ugyanide vissza a város utcáin megtett távot követően.

„Az 1 km-es távra 18-an jelentkeztek, 10 fiú és 8 lány. A mezőny legfiatalabb résztvevője egy 5 éves kislány, Zara Lea volt, aki természetesen szülei kíséretében indult el, és hol sétálva, kocogva vagy kissé meg-megszaladva, de mindenki örömére célba ért! 5 km-en 33-an, 20 fiú és 13 lány versenyzett. Itt a két legfiatalabb, az egyaránt 15 éves Dániel és Dávid, illetve egy 73 éves, Zoltán keresztnevet viselő résztvevő nevét jegyezhették a szervezők a legek kategóriájában” – tájékoztatott Papp Szilvia, a Nagykaposi Futóklub elnöke, aki egyébként lányával, Nikoletával együtt ért célba 5 km-en.

„A kánikulában sejtelmünk sem volt, mennyien leszünk. Szerencsénkre azonban a rendezvény délutánján a hőmérő higanyszála annyira lejjebb csúszott, hogy főleg a hosszabb távot választók bátrabban vállalhatták el az időjárással való megmérettetést is. Ami pedig a szervezést illeti, a jelentkezőknek nem lehetett okuk panaszra, sőt, még a háttérből sem hallottam elégedetlenségre utaló szavakat. Igyekeztünk mindent az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. A jövőt illetően mindez arra ösztönözhet, hogy ismételten vállaljuk fel ennek a sportrendezvénynek a megszervezését, mivel ilyen formában is lehetőséget kínálunk, illetve ezzel is szeretnénk rávezetni kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket arra, hogy mindezt az egészségük érdekében teszik” – tette hozzá Papp Szilvia. A befutókat az elismerő szavak mellett egy meglepetés is érte, ugyanis a szintén akkor zajló Lecsófesztiválra szóló, 5 euró értékű belépőt is átvehettek a szervezők ajándékaként.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei