Bénes László bizonyítani szeretne


A Hamburg középpályása is bekerült Francesco Calzona szövetségi kapitány keretébe, így akár pályára is léphet a szlovák válogatott Azerbajdzsán és Fehéroroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésein

A doborgazi származású labdarúgót az olasz trénerről és új klubjáról is kérdezte Lencsés Zoltán, az Új Szó újságírója.

Gratulálunk a meghívóhoz. Mennyire számított rá, hogy ott lesz Francesco Calzona keretében?

Megmondom őszintén, hogy vártam, hogy az új szövetségi kapitány behívjon, és amikor megtörtént, nagyon örültem neki, hiszen rögtön az első keretébe bekerültem. Azóta sikerült is beszélnem vele pár percet. Nem ismertem őt eddig, azt viszont tudtam róla, hogy tapasztalt edzők mellett dolgozott Olaszországban. Az előttünk álló héten két mérkőzés vár ránk, így lesz lehetőségünk még jobban megismerni egymást. Az edző olaszul beszél, a kommunikációnk tolmács segítségével történik.

A válogatott egyértelmű célja, hogy Azerbajdzsán és Fehéroroszország ellen hat pontot szerezzen. Ehhez támadni kell, ehhez pedig kreatív játékosok kellenek, ami növeli az esélyeit a kezdőcsapatba kerüléshez. Ön is így látja?

A klubcsapatomban mindent megteszek azért, hogy jó formába kerüljek és úgy jöjjek a válogatottba. Hamburgban minden meccsel egyre jobban érzem magam, legutóbb kezdő voltam és 80 percet játszottam. A válogatottban is mindent meg fogok tenni azért, hogy jó szemmel nézzen rám az edző és hogy megkapjam a lehetőséget. Bízom benne, hogy bele fogok illeni a taktikai elképzeléseibe, úgy gondolom, hogy olaszos stílusban akar majd játszani, ahol óriási a hangsúly a taktikán.

A Bundesliga II-t vezető Hamburgban rendszeres játéklehetőséget kap az idei szezonban. Elégedett a döntésével, hogy nyáron távozott Mönchengladbachból?

Szerettem volna egy olyan klubhoz igazolni, ahol fontos játékos leszek és rendszeresen játszhatok, és ez sikerült is. A csapatnak komoly céljai vannak. A Hamburg egy óriási klub, szép múlttal rendelkezik, nagy stadionja van és remek szurkolótábora. A másodosztályban is minden hazai meccsen 45-50 ezer ember előtt lépünk pályára. Mivel a klubnak és nekem is komoly céljaim vannak, úgy gondolom, hogy passzolunk egymáshoz. Egyértelmű célunk a feljutás, és jelenleg szépen haladunk a cél felé.

Ezek a dolgok döntöttek nyáron a Hamburg mellett? Valószínűleg voltak egyéb érdeklődők is...

Voltak mások is, de úgy éreztem, hogy Hamburg lesz a megfelelő lépés. Nem is igazán lényeges, hogy konkrétan ki mindenki érdeklődött még, mert amikor megkeresett a Hamburg, nem sokáig gondolkodtam azon, hogy őket választom.

Volt önben csalódottság, hogy lezárult a mönchengladbachi korszak?

Nem, mert egy álmom vált valóra azzal, hogy a Bundesligában szerepeltem, méghozzá egy nem is akármilyen csapatban. Szinte minden évben kevés hiányzott, hogy stabil kezdő legyek. Volt, hogy egy sérülés szólt közbe, és volt, hogy óriási volt a konkurencia. Viszont sikerült Bajnokok Ligáját és Európa-ligát játszanom, úgyhogy büszkén tekintek vissza erre az időszakra. De eljött a pillanat, amikor a rendszeres játéklehetőség miatt úgy döntöttem, váltanom kell.

Forrás: ujszó.com

A rovat legfrissebb hírei