Közép-felvidéki Régiós focikörkép


Nem sok babér termett a fülekieknek Rimaszombatban

Jelenet a Rimaszombat Fülek elleni meccséről
Fotó: Gecse Attila

Szeles, nyirkos időben került sor a közép-szlovákiai bajnokságok nyolcadik fordulójára. A III. ligában a rimaszombatiak esélyt sem adtak a fülekieknek, az V. ligában a ragyolciak sem tudták megakadályozni a százszázalékos poltáriak újabb győzelmét, míg a VI. ligában ezúttal sem tartottak teljes fordulót, Feleden ugyanis hiába várták a nagyrőceieket.

Újabb regionális rangadóval folytatódott a III. liga hetedik fordulója. A két losonci derbi után (mindkettő döntetlennel végződött) ezúttal a fülekiek látogattak Rimaszombatba. Egy ilyen szomszédvári rangadónak mindig pikáns mellékízei vannak, nem volt ez másképp most sem. A rimaszombatiakat a nemrég még Füleken edzősködő, egyébként is tősgyökeres füleki Bari Jenő irányítja, de a fülekiek több játékosa (Niko Páriš, Köböl Máté, Rácz Erik vagy a mindössze egy hete klubot váltó Jozef Šulek) is Rimaszombatból érkezett. A rimaszombatiakat ezúttal öt rózsahegyi játékos (Tomáš Frühwald, Matúš Malý, Alexander Selecký, Jakub Rakyta, Marko Kelemen) erősítette, de érkezett új játékos is, a 29 éves szerb Miloš Gardić személyében. A hazaiak kezdőcsapatában foglalt helyet a héthársiak (Lipany) ellen két hete hazai pályán kiállított kerekgedei, már a Fortuna ligát is megjárt Sebastián Gembický is. A táblázat alsó felében tanyázó fülekiek nem sokáig bírták a lépést a nagy elánnal játszó hazaiakkal (rekordszámú, 582 néző biztatta a csapatokat), s a batyiak David Adeniyi Fadairo találatával már a 7. percben vezetést szereztek, s lassan, de biztosan felőrölték a fülekieket. A 26. percben a végig nagy elánnal játszó Gembický növelte a hazaiak előnyét, s az ő buktatásáért kapott tizenegyest Erik Ľupták értékesítette az 57. percben. A kegyelemdöfésről már maga Gembický gondoskodott, aki a 84. perben állította be a 4:0-ás végeredményt.

A rimaszombatiak a győzelmükkel, s az immár begyűjtött 11 pontjukkal feljöttek a táblázat hatodik helyére, míg a négypontos fülekiek csak a giráltiakat előzik meg.

Azokat a giráltiakat (Giraltovce), amely a hétvégén Szinnán (Snina) kapott ki - kilenc góllal. A vendégek becsületgólja az utolsó pillanatokban esett 10:0-ás állásnál. A losonciak a varannóiak (Vranov nad Topľou) otthonába látogattak, s a vendéglátók nem kegyelmeztek. A 21. és a 87. percben lőtt góljaikkal otthon tartották a három pontot. A losonciak így az eddig megszerzett kilenc pontjukkal már csak a tizedikek a tabellán. Az eddig veretlen és listavezető héthársiak Sztropkón (Stropkov) hagyták a három pontot, de mivel a szintén veretlen bártfaiak Iglón csak döntetlent játszottak (2:2), így az eddig szerzett 16 pontjukkal továbbra is megőrizték listavezető helyüket. Őket a 15 pontos bártfaiak és a losonciakat legyőző 14 pontos varannóiak követik.

A héten a rimaszombatiakra két feladat is vár, szeptember 21-én, szerdán 15.30 órától a Slovnaft Cup harmadik fordulójában a Fortuna ligás besztercebányaiakat fogadják, majd 25-én, vasárnap a bajnokság 8. fordulójában 15.30 órától a varannóiakat. A fülekiekre szintén rázós ellenfél vár, az eddig egyedüli veretlen bártfaiak. A losonciak már egy nappal korábban a hétvégén a listavezető héthársiakat legyőző sztropkóiakat fogadják.

Az V. ligában négy csapatunk közül három kikapott, csak a tótgyarmatiak szállították hazai pályán a győzelmet a zólyomlipcseiek (Slovenská Ľupča) ellen. A győztes gólt a 78. percben Lukács Imre szerezte. Hazai pályán 150 néző előtt fogadta az újonc ragyolci csapat a százszázalékos poltáriakat, s Horváth Gábor hiába szerezte meg a 44. percben a vezetést a hazaiaknak, a poltáriak a második félidő közepén fordítani tudtak, s Ragyolcról is elvitték a három pontot. Az ajnácskőiek és a tornaljaiak idegenben vendégeskedtek, s felettébb kívánatos vendégnek bizonyultak, főleg az ajnácskőiek, ugyanis a mezőköziek (Medzibrod) otthonában nem sok vizet zavartak, a hazaiak egyenletes elosztásban mindkét félidőben vágtak egy hármast Varga Gergely kapujába. A tornaljaiak Málnapatakra (Málinec) látogattak, s bár az első félidőt kihúzták gól nélkül, a hazaiak a második félidőben 2:0-ás előnyre tettek szert, s Ján Betík legénységének már csak a szépítő gól jött össze, amelyről Duczman Tamás gondoskodott. A két gömöri csapat egyre magabiztosabban foglalja el a táblázat két utolsó helyét, a tornaljaiak eddig csak az ajnácskőieket győzték le, de ezzel is megelőzik az eddig egyetlen nyeretlen csapatként vegetáló ajnácskőieket. A mezőny egyébként ugyancsak kettészakadt, a tabella első három helyezettje utcahosszal előzi meg a többieket. Az élen 21 ponttal a továbbra is pontveszteség nélkül álló poltáriak állnak a 19 pontos fehérkútiak (Príbelce) és a 18 pontos mezőköziek előtt. Őket a 12 pontos tótgyarmatiak követik, a ragyolciaknak a 8. helyen 9 pontjuk van.

Nem ígérkezik könnyebbnek a folytatás sem, vasárnap 15.00 órától a tornaljaiak a fehérkútiakat fogadják, míg a ragyolciak a mezőköziekhez látogatnak. Egy hajszálnyival könnyebbnek ígérkezik az ajnácskőiek és a tótgyarmatiak feladata, előbbiek a vár alatt a zólyomlipcseieket fogadják, míg utóbbiak Gyetvára utaznak.

Ismét nem játszottak teljes fordulót a VI. ligában, Feleden ugyanis hiába várták a nagyrőceieket (pedig bőven lett volna miért a hazaiaknak visszavágniuk), azok nem érkeztek meg. Két találkozón is „hiába fáztak” a nézők a szeles, késő őszies időben, az ipolybalogiak bozitai vendégjátéka nem hozott gólt, ahogy a csábiak sem tudták legyűrni a nyustyaiakat. Alaposan megizzadt a mezőny egyetlen pontveszteség nélkül álló csapata is, a losonctamásiak ugyan a 28. percben Nilaš aktuális góljával megszerezték a vezetést az eddig nem túl acélos alsósztregovaiak ellen, de ezzel el is lőtték az összes puskaporukat. Szerencséjükre a vendégek nem tudták kihasználni a váratlanul adódott lehetőséget, így a hazaiak megőrizték százszázalékos mérlegüket. A gólokról ezúttal Ipolynyéken, Dacsólámon és Lukanényén gondoskodtak a csapatok. Az ipolynyékiek 4:0 arányban verték az idén a pofozógép szerepét játszó tiszolciakat, Antal József három perc alatt két góllal köszönt be a tiszolciaknak már a mérkőzés elején, s a második félidőben Mihálik és Fehér Mátyás megduplázta a találatok számát. A dacsólámiak a bussaiakat küldték haza egy hatossal (6:1), a hat gólból Roman Jambrich egymaga hármat vállalt. Múlt heti idegenbeli magabiztos győzelme után valószínűleg jóval többet várt a lukanényei közönség a kedvenceitől, akik csak az első félidőben tartották magukat, ekkor még csak 1:0 volt a vendégek javára, aztán a második félidőben teljesen összeomoltak, s az óváriak meg sem álltak hétig. A vége 0:7 lett, a vendégek góljaiból Fehér Tibor hármat, míg Radoslav Máč 2 gólt vállalt. A táblázat élén az egy meccsel kevesebbet játszó, eddig százszázalékos losonctamásiak állnak 18 ponttal, őket a 15 pontos óváriak, s a 14-14 pontos ipolynyékiek és nyustyaiak követik. Az ipolybalogiaknak 12, a csábiaknak 11, míg a feledieknek 7 pontjuk van. A táblázat legalján a lukanényeiek s a győzelem nélkül álló bussaiak találhatók.

A 8. fordulóban szeptember 25-én, vasárnap 15.00 órától a forduló rangadóját Óváron játsszák, ahol a második helyen álló óváriak a léistavezető losonctamásiakat fogadják. A harmadik ipolynyékiek ismét hazai pályán játszanak majd, ezúttal a kényszerpihenőt tartott feledieket fogadják. A bussaiak a bozitaiak ellen próbálják kiharcolni első győzelmüket, a csábiak Nagyrőcére utaznak, míg a lukanényeiek Ipolybalogra.


forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei