Közép-felvidéki Régiós focikörkép


Nem hozott gólt a rimaszombatiak losonci vendégjátéka

Nem hozott gólt a losonciak és rimaszombatiak egymás elleni rangadója, a fülekiek viszont ismét kikaptak hazai pályán. Az ajnácskőiek előbb kupameccsen az utolsó percekben kapott gólokkal kikaptak és kiestek (Héthárs), majd a bajnokin sem tudták megszerezni első idei győzelmüket. A ragyolciak viszont Tornalján parádéztak, s győzelmükkel feljöttek a hatodik helyre. A VI. ligában több helyen is kiszakadt a gólzsák, a csábiak hetest vágtak a bussaiak otthonában. 700 fanatikus várta Ladomérmindszenten a DAC csapatát.

A III. ligában a losonciak a fülekiek elleni 2:2-es döntetlen után ezúttal újabb rangadót vívtak hazai pályán. Bár ezúttal már csak 380 fizető néző volt kíváncsi a mérkőzésükre (a fülekiek elleni mérkőzésen közel ezren voltak), Vízkeleti János legénysége joggal reménykedett a győzelemben, hisz a rimaszombatiak ősszel még pontot sem szereztek idegenben, ráadásul a hazai pályán megnyert első két mérkőzésük után mindössze egy pontra futotta az erejükből.

A rózsahegyiek „fakócsapataként” is aposztrofált batyiakat ezúttal öt rózsahegyi játékos is erősítette (Tomáš Frühwald, Mário Mrva, Alexander Selecký, Jakub Rakyta, Adrián Macejko), de ez a felhozatal is csak a gól nélküli döntetlenre lett végül elegendő.

Először állt a rimaszombatiak kapujában a rózsahegyi Frühwald, aki újabb komoly vetélytársa lehet a batyiak két eddigi állandó kapusának, Slaniniaknak és Gregor Krisztiánnak. A batyiak a 35 éves Šuleket viszont kölcsönadták a fülekieknek. A losonciak elleni rangadón nem játszott a rimaszombatiak őszi szerzeménye, Gembický, akit a héthársiak elleni mérkőzésen kiállítottak, s egymeccses eltiltást kapott.

Füleken mintegy 300 néző kísérte figyelemmel az iglóiak vendégjátékát. A negyedik helyen álló vendégek a győzelem reményében jöttek Nógrádba, de a hazaiak már a 16. percben vezetést szereztek Strniša góljával. A fülekiek ezzel el is lőtték az összes puskaporukat, s a második félidőben az iglóiak a fura nevű Zekucia két góljával a maguk javára fordították a mérkőzést, s győzelmükkel felkapaszkodtak a dobogóra. A hazaiak viszont négy pontjukkal és negatív gólkülönbségükkel (5:7) a 12. helyről várják a folytatást. A bajnokságot 16 ponttal a héthársiak (Lipany) vezetik a 14 pontos bártfaiak és a 13 pontos iglóiak előtt. A régió csapatai közül a legelőkelőbb, hetedik helyen a losonciak állnak 9 ponttal (6:6), őket a rimaszombatiak követik nyolc ponttal (8:9).

A 7. fordulóban mindhárom csapat szeptember 17-én, szombaton 15.30 órai kezdettel lép pályára, méghozzá folytatódik a régiós rangadók sora. A rimaszombataik a fülekieket fogadják majd, míg a losonciak Varannóba (Vranov nad Topľou) látogatnak.

A IV. ligában egymás ellen játszottak a régió csapatai, a végeken szerénykedő tornaljaiak az újonc ragyolciakat fogadták, s alaposan ráfáztak. A több mint kétszáz néző elhűlve nézte, hogy a ragyolciak gólvágói ezúttal is magukkal hozták gólvágó cipőiket. Lipták a 31. percben, majd hat perccel később Horváth Gábor is betalált, így megnyugtató kétgólos előnnyel várhatták a második félidőt.

A görcsösen játszó hazaiak nemhogy szépíteni nem tudtak, hanem Rácz László is bevette Bencső kapuját, így a ragyolciak feljöttek a hatodik helyre, míg a tornaljaiak három ponttal az utolsó előtti, 13. helyen tanyáznak, s csak az ajnácskőieket előzik meg. Az ajnácskőieknek a héten két mérkőzésük is volt, hét közben a Slovnaft Cup második fordulójában a harmadik ligás héthársiakat fogadták, s a 150 lelkes néző az utolsó előtti percig lelkesen ünnepelte a továbbjutásra álló hazaiakat. Molnár Tamás már a 7. percben megszerezte a vezetést az ajnácskőieknek, majd az 57. percben Balog János tovább növelte a hazaiak előnyét.

A négy nappal előbb Rimaszombatban bajnoki mérkőzést játszó héthársiak (1:1) lassanként összekapták magukat, Vysočan négy perccel a hazaiak második gólja után szépített, majd a vendégek az utolsó két percben a kegyelemdöfést is megadták a hazaiaknak. Előbb Bálint Rajmund öngóljával kiegyenlítettek, s Poremba gólja már továbbjutást ért a héthársiaknak, akik egy IV. ligás csapat, a sálfalviak (Šalková) otthonában folytatják a 3. fordulóban.

Még egy izgalmas kupamérkőzést rendeztek a régióban, a ladomérmindszentiek (Ladomerská Vieska) a DAC csapatát fogadták, akiknek a B csapatára mintegy 700 lelkes szurkoló volt kíváncsi.

A vendégek 2:0-ra, majd 4:1 arányban is vezettek, mégis a hazaiaké volt az utolsó szó, a 90. percben Macejko is bevette Veszelinov kapuját (a DAC kezdőcsapatában egy szlovák játékos kapott helyet, majd a második félidőben Kalmár Zsolt is beállt), így a győztes dunaszerdahelyiek a 3. fordulóban, szeptember 14-én, szerdán ismét a régióba látogatnak, ezúttal a III. ligás kálnóiak otthonába.

Visszatérve Ajnácskőre, a IV. liga hatodik fordulójában a tótgyarmatiak látogattak a vár alatt festői környezetben található falucskába, s Genský ugyan most is gyorsan, már a 15. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, 12 perccel később Horváth Dániel kiegyenlített. Genský az első félidő hajrájában ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat, de a 76. percben Koncz Richárd újra egalizálta az állást, s mivel több gól már nem esett, a vendégek értékes ponttal távoztak Ajnácskőről, akik továbbra is győzelem nélkül, két ponttal szerénykednek az utolsó helyen, míg a tótgyarmatiak 9 ponttal az ötödik helyen várják a folytatást. A táblázat élén 16 ponttal a frehérkútiak (Príbelce) állnak, az eddig pontot sem vesztett, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, 15 pontos poltáriak előtt, őket a harmadik helyen a 13 pontos mezőköziek követik, akik a hétvégén sima 3:0 arányú vereséget szenvedtek a poltáriaktól.

A hetedik fordulóban, már szombaton sor kerül a Tótgyarmat – Zólyomlipcse (Slovenská Ľupča) találkozóra, egy nappal később a ragyolciak az eddig százszázalékos poltáriakat fogadják 15.00 órai kezdettel, a tornaljaiak Málnapatakra (Málinec), az ajnácskőiek pedig Mezőközre (Medzibrod) utaznak.

Több nagyarányú győzelem is született a VI. ligában, ahol a nyustyaiak, a losonctamásiak, lukanényeiek és a csábiak is alaposan megszórták aktuális ellenfelüket, utóbbi három ráadásul idegenben. Az idei évadban hektikus teljesítménnyel előrukkoló felediek legutóbb odahaza a bussaiakat küldték haza egy ötössel, most viszont ők maguk kaptak ugyanennyit Nyustyán (5:0). Úgy látszik, a bussaiak gyorsan kifáradtak, ugyanis a hétvégén odahaza kaptak egy hetest a csábiaktól (0:7). A hét vendéggólon Jakb Dávid (4) és Balla Nicolas (3) osztozott. 23 perc alatt vágott idegenben három gólt a losonctamási csapat a tiszolciaknak, s a végén megelégedett a 6:2-es eredménnyel.

Az eddig nyeretlen lukanényeiek Alsósztregován rázták meg magukat, s 36 perc alatt vágtak négy gólt a rendkívül enervált hazaiaknak.

A vége 2:5, az öt vendéggólból Denis Čepo önmaga négyet vállalt. Értékes három pontot szereztek az ipolynxékiek Nagyrőcén, ahol Fábián 42. percben szerzett találatával elhozták a három pontot az észak-gömöri járási székhelyről. Meglepően szoros eredményt hozott a dacsólámiak ipolybalogi vemdégjátéka is, amelyen a hazaiak Régi tamásnak a 38. percben szerzett góljával szereztek vezetést, de az utolsó helyen álló vendégek a második félidő elején egyenlíteni tudtak. Végül Oroszlány 60. percben lőtt gólja döntött a három pont sorsáról a hazaiak javára.

Az óváriak is folytatták rapszodikus formájukat, s ezúttal a bozitaiak tudtak tőlük egy pontot elvinni, akik a vezetést is megszerezték. Fehér Tibor két góljával a hazaiak ugyan egy időre a vezetést is megszerezték, de a mértkőzés utolsó gólja a vendégeké volt, így 2:2-es eldöntetlennel ért véget a találkozó. A bajnokságot az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, százszázalékos losonctamásiak vezetik 15 ponttal, őket a képzeletbeli dobogón a 13 pontos nyustyaiak és a 12 pontos óváriak követik. Az ipolybalogiaknak és ipolynyékieknek 11-11 pontjuk van, a csábiaknak 10, míg a feledieknek 7. A lukanényeiek első győzelmökkel feljöttek a 11. helyre, a tabellát a bussaiak és a dacsólámiak zárják.

A hetedik fordulóban már szeptember 15-én összecsap a losonctamási és az alsósztregovai csapat, 18-án, vasárnap 15.00 órai kezdettel a felediek a nagyrőceieket, az ipolynyékiek a tiszolciakt, a csábiak a nyustyaiakat, a lukanényeiek az óváriakat fogadják, míg az ipolybalogiak Bozitára, a bussaiak pedig Dacsólámra utaznak.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei