Bénes gólpasszokkal ünnepelt


A születésnapos csallóközi labdarúgó két gólpasszával győzött idegenben a HSV

A német Bundesliga másodosztályában szereplő HSV Hamburg péntek este idegenben győzött a nyolcadik forduló nyitómérkőzésén és ideiglenesen a tabella élére állt. A találkozón a doborgazi Bénes László is remekelt.

Sorozatban harmadik sikerével ideiglenesen a tabella élére állt Bénes László csapata a német másodosztályban, miután a HSV 3-2-re idegenben legyőzte a Holsten Kiel gárdáját a nyolcadik forduló nyitómérkőzésén.

A vendégek csallóközi tehetsége, Bénes László csereként lépett pályára és fontos szerepe volt csapat sikerében.

A vendég hamburgiak még az első félidő hajrájában megszerezték a vezetést Robert Glatzel révén, ami egygólos vendégelőnyt jelentett a szünetre. A HSV mestere Tim Walter a második félidőben a 65. percben küldte pályára a születésnapos Bénes Lászlót, aki éppen tegnap volt 25 éves. A csallóközi futballista pedig kiválóan szállt be a meccsbe és nem egész négy perccel a pályára lépést követően egy gólpasszt is kiosztott, amiből Heyer volt eredményes, ezzel a Hamburg megduplázta előnyét.

Öt perccel a mérkőzés vége előtt Bénes ismét villant egyet és egy újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal Reis kerül kihagyhatatlan helyzetbe.

A csallóközi középpályás ezzel két gólpasszal tette felejthetetlenné születésnapját és csapata is begyűjtötte a három pontot.

A hazaiak azonban már későn ébredtek, hiába szereztek a legvégén két gólt is, nem tudtak már kiegyenlíteni, így a HSV 3-2-re győzött és ideiglenesen a tabella élére állt.

Német másodosztály (Bundeslia II.), 8. forduló:

Holsten Kiel – HSV Hamburg 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Heyer (90+2., öngól), Bartels (90+3.) ill. Glatzel (39.), Heyer (69.), Reis (85.)

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei