Petőcz Sandra újra országos bajnok


Nagybiccsén dőlt el az országos úszós sporthorgászbajnokság

Megvédve tavalyi elsőségét, immár négyszeres szlovák bajnoknak mondhatja magát a felnőttek közt Petőcz Sandra, a Nagykaposi Maros Mix Tubertini sporthorgász-egyesület tagja. Diadalát ezúttal Nagybiccsén (Bytča) érte el. Az országos úszós sporthorgászbajnokság mezőnyében kiemelkedőt nyújtó versenyző ezúttal is kitűnően teljesített.

Az elmúlt évtizedben nem volt olyan versenyző, aki nála több trófeát szerzett volna. Először 2015-ben lett az ország legjobbja, majd 2016-ban újra elnyerte ezt a címet. Egy évre rá egy aranyos kisfiúnak adott életet (aki egyszer talán édesanyja vagy a szintén sikeres sporthorgász nagypapa, Petőcz Károly nyomdokaiba lép). Egy év kihagyás után 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban újra érmeket – egy bronzot, két ezüstöt – szerezve tért vissza az élmezőnybe. Idén pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

„A horgászversenyeim általában háromnaposak. Az első nap kötelező edzéssel telik, ilyenkor mindenkinek kötelező beetetnie, hogy másnap odacsaljuk a halakat. Ezen a napon ismerkedünk meg úgymond a vízzel. Úgy látszik, ezt jól sikerült megoldanom, mivel az első versenynapon az első helyen végeztem 13,5 kg kifogott hallal, magasan megelőzve az utánam következőt (9 kg). Jól teljesítettem a következő napon is, hiszen második lettem ugyanilyen összsúllyal, ami elegendő volt ahhoz, hogy újfent az elsőségért járó elismeréseket vehessem át” – nyilatkozta lapunknak Petőcz.

Az idei megmérettetésen hatan vettek részt, sajnos egészségi okokra hivatkozva többen lemondták részvételüket. A második helyezést Lucka Halušková (Turčianske Teplice), a harmadikat pedig Zuzana Nagyová (Kassa) érdemelte ki. „Minden erőmet beletettem ebbe a versenybe. Mindez apukám, Petőcz Károly és Fleisher Berti bácsi nélkül nem sikerült volna, akik mindenben segítségemre voltak, hasznos tanácsokkal láttak el. Nagyon szépen köszönöm nekik! Hogy mit jelent nekem ez az érem? Büszke vagyok! Büszkeséggel tölt el ismét, hogy ezt a címet viselhetem! – tette hozzá Sandra.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei