Holman Dávid hamarosan visszatér


A Slovan légiósa novemberben már csatlakozna a csapatának edzéseihez

fotó: blikk.hu

Holman Dávid keresztszalagszakadását követő műtéte után reményei szerint a hétvégén már elkezdhet kocogni.
A 29 éves futballista kedden a közmédiának azt mondta, több mint egy évvel ezelőtt a bal lábában szakadt el a keresztszalag, s a mostanihoz hasonlóan azzal a sérüléssel is Bécsben műtötték.
    
"A bal lábam tökéletes állapotban van, ezért ezúttal sem volt kérdés, hogy ugyanott hajtják majd végre az operációt. A beavatkozás másnapján gyakorlatilag elkezdődhetett a rehabilitáció, a kitűzött célom, hogy novemberben visszatérjek a csapat edzéseire, de a januári alapozást már mindenképpen a társakkal együtt szeretném elkezdeni" - jelentette ki Holman, aki augusztus elején sérült meg súlyosan.
    
Az ötszörös válogatott középpályás elárulta, mentális szempontból nehezen viselte, hogy alig több mint egy év alatt két keresztszalagszakadást is át kellett élnie, sőt, még a visszavonuláson is elgondolkodott, de mint mondta, a kisfia nagy motivációt adott számára a folytatáshoz.
    
Holman elmondta, nyáron lejár a szerződése a Slovannál, de "komoly céljai" vannak, és abban bízik, hogy az egészségi állapota is lehetővé teszi majd ezeknek az elérését.
    
"Előre semmit nem tudok ígérni, de mindent meg fogok tenni azért, hogy még sokáig futballozhassak" - nyilatkozta, és hozzátette: a szlovák klubnál egyelőre mindenki bízik benne, és mellette állnak a felépülése során.
    
A Slovan idényének eddigi szakaszáról Holman úgy vélekedett, a bajnokságban minden jól alakult a számukra - hét forduló után ötpontos előnnyel állnak a tabella élén -, és a bajnoki cím megvédése mindenképpen a céljaik között szerepel. A Konferencia-liga csoportkörét illetően a középpályás azt monda, a nemzetközi mezőnyben ezen a szinten már nehéz előre jósolni, de a csapat minden tagja nagyon motivált, és abban bíznak, hogy messzire juthatnak a sorozatban.


A rovat legfrissebb hírei