DS VIII. liga, A csoport, 4. Forduló


Riválisuk szabadnapjából (is) profitáltak a felbáriak, Sárosfa pontot szerzett

Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Tucatnyi kimaradt helyzetet, viszont remek iramot és közönségszórakoztató mérkőzést láthatott a mintegy 100 néző vasárnap délelőtt a dunaszerdahelyi területi bajnokság VIII. ligájának 3. fordulójában a remekül karbantartott csallóköznádasdi focipályán, ahol a sárosfaiak vendégeskedtek.

A bajnokság lebonyolítási rendje a mostani szezonra megváltozott, hiszen két csoportban zajlanak a küzdelmek, s mindkét csoportból az első öt helyezett kerül be a tavaszi rájátszásba. Természetesen mindkét csapatnak ez a célja.

Szabó Árpád, a csallóköznádasdiak játékosedzője elmondta: „ Öt évvel ezelőtt újraindult a községben a sportélet. Én ekkor érkeztem ide, először játékosként, majd már játékosedzőként tevékenykedem. Új szelek fújdogálnak mifelénk. A tavalyi pocsék szezon után új sportelnök vette kézbe a helyi focit, nyolc új játékos érkezett, így bő, 20 fős kerettel vághattunk bele a bajnokságba. Az önkormányzat támogatása mellett önerőből teremtjük elő a szükséges anyagiakat ahhoz, hogy megfelelő feltételek mellett készülhessünk hétről hétre, Különféle eseményeket rendezünk (pl. minifocitorna), melyek bevételét a csapat működésére fordítjuk.”

Az első félidő egyértelműen róla és csapattársairól szólt. Sorra dolgozták ki az ígéretesebbnél ígéretesebb helyzeteket, de a vendégek kapusa, Konkoly Attila ihletett formában védett, meccsben tartva ezzel a csapatát. Az első fél órában legalább négy ziccert fogott. A hazaiak főleg a széleken vezették a támadásaikat, és a beadások, keresztbe lőtt labdák után alakították ki a ziccereket. A hazai publikum már kezdett türelmetlenkedni, amikor a 33. percben egy újabb szélen végigvezetett akció után, a sokadik oldalról érkező beadásra a center végre jól érkezett, és sarokkal juttatta a labdát a kapuba. (Ez a gól kísértetiesen hasonlított arra, amit Ronaldo lőtt a magyaroknak a 2016-os Eb-n).

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint kezdődött. A vendégkapus ismét több ízben kitett magáért. A sárosfai szurkolók sem bírták már idegekkel: „Mi van, visszafúj benneteket a szél?” Ezt mintha meghalloták volna a vendégek, vezettek egy nagyszerű támadást a jobb szélen, és a beadott labdába csak kézzel tudott beleérni a hazai védő. A vendégek higgadtan értékesítették a büntetőt (1:1).

Innentől kezdve egy teljesen új meccs kezdődött. Kiegyenlítődött a játék, bár akadt helyzet itt is, ott is, az eredmény már nem változott. Összességében elmondható, hogy a hazaiak, főleg az első félidei játékuk miatt, talán rászolgáltak volna a győzelemre, de a vendégek kapusa remek napot fogott ki, a második félidőben pedig már abszolút egyenrangú partnerei voltak a hazaiaknak.


A csilizradványiak szabadnapjából húztak hasznot a felbáriak, akik padányi sikerüknek is köszönhetően átvették a vezetést a tabellán. Teljesítették az elvárásokat a medveiek. A hodosiak leragadtak a „nullán“, ezúttal a sárosfaiak elleni idegenbeli mérkőzésen hétszer rezdült a hálójuk.

Csiliznyáradon ikszeltek a nagyudvarnokiak.

Eredmények:

Medve–Csallóköznádasd 4:0 (2:0), g.: Hölgye (28.), Nagy Krisztián (33.), Kántor (55.), Hajzuk (87.).
Csiliznyárad–Nagyudvarnok 2:2 (1:2), g.: Vida (15.), Darnai (87.), ill. Nagy Zoltán (9.), Oláh (31.).
Padány–Felbár 0:3 (0:1), g.: Szabó (29.), Csölley (48.), Halász (62.).
Sárosfa–Hodos 7:0 (4:0), g.: Makky (4.), Bodnár (29. – 11-esből, 84.), Hervay (33.), Lelkes (37., 56.), Karácsonyi (65.),
Szabadnapos: Csilizradvány.

A bajnokság állása:forrás: parameter.sk / ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei