Régiós focikörkép


A gömöri és nógrádi csapatok fekete napja

Rimaszombat–Felsővízköz
Fotó: Gecse Attila felvétele

A megérkező esővel mintha a játékkedvük is elment volna a gömöri és a nógrádi csapatoknak, a rimaszombatiak és a felediek is csúfos vereséget szenvedtek hazai pályán, a fülekiek is folytatták vesszőfutásukat, de nem ment a losonciaknak és az ipolynyékieknek sem.

Jól kezdte a III. ligában az évadot a rózsahegyiekkel megerősített Rimaszombati csapat, amely ráadásul a sorsolás szeszélye folytán az első három bajnoki mérkőzését hazai pályán játszotta. Két mérkőzés után a rimaszombatiak két győzelemmel az első helyen álltak, s ennek köszönhetően a szurkolók is kedvet kaptak, s az esős idő ellenére mintegy 250 néző látogatott ki a felsővízköziek elleni mérkőzésre.

A vendégek az eperjesiek fiókcsapataként működnek, de nem kezdték jól az idényt, ha minimális gólkülönbséggel is, de idegenben a héthársiaktól (Lipany), míg odahaza a losonciaktól is kikaptak.

Ezúttal nem erőltette meg magát a rózsahegyi alakulat, csak a 19 éves Bujnačeket, s a füleki származású, de Rimaszombatból Rózsahegyre szerződő Mihályi Mátét bocsátotta a rimaszombatiak rendelkezésére, akik a Gregor–Aleksič, Petrán, Ciprus, Bujňaček–Juhász, Kisievi, Iboš (73. Mihályi), Ľupták, Oláh (58. Koós)–Šulek (58. Rigo) összeállításban vették fel a harcot. Már az első félidőben kiderült, ez nem a hazaiak napja lesz, Sova és Hirka góljaival a vendégek 2:0-ás vezetésre tettek szert. Bár Erik Ľuptáknak a félidő végi találatával a hazaiak még életben tartották a reményeiket, de a második félidőben Sova és Hirka ismét beköszönt, amelyekre már nem érkezett újabb Ľupták-találat, sőt Ivanecký gólja a kegyelemdöfést is megadta a hazaiaknak, akik csúfos, 5:1 arányú vereséggel búcsúztak ideiglenesen a hazai pályától, hisz a következő fordulóban, augusztus 28-án a veszeleiek (Oravské Veselé) vendége lesznek.

A nagy gólarányú vereség egyúttal azt is jelentette, hogy a batyiak az első helyről visszazuhantak a hatodik helyre.

Nem jött ki a lépés a losonciaknak sem a Városnapok alkalmával megrendezett találkozón a veszeleiek ellen, ugyanis a mérkőzésre kilátogató 300 néző nem látott gólt, így már a losonciak sem százszázalékosak. A fülekiek két 1:0-ás vereség után az eddig pontveszteség nélkül álló héthársiakhoz (Lipany) látogattak, s itt sem szakadt meg rossz sorozatuk. A hazaiak az első félidő hajrájában vették be Páriš kapuját, s mivel válasz nem érkezett a héthársiak góljára, a fülekiek elkönyvelhették újabb, immár harmadik 1:0 arányú vereségüket.

Ez az újabb vereség azt is jelenti, hogy a fülekiek pont nélkül, 0:3-as gólkülönbséggel az utolsó előtti helyen szerénykednek, s vasárnap 16.30 órától a námesztóiak (Námestovo) elleni mérkőzésnek a legfontosabb tétje az első bajnoki gól(ok) és pont(ok) begyűjtése lesz a fülekiek számára.

Hab a tortán, hogy a negyedik régiós csapat, a kálnóiak se szereztek pontot, ők odahaza kaptak ki 1:0 arányban az iglóiaktól. Három forduló után két pontveszteség nélkül álló, 9-9 pontos csapat maradt, mégpedig az iglói és a héthársi, őket a 7-7 pontos bártfaiak és losonciak követik.

A losonciak a negyedik fordulóban már augusztus 27-én Héthársra utaznak, ahol az eddig pontot sem vesztett hazaiak otthonában kemény csata vár rájuk.

Az V. liga 3. fordulójában gömöri rangadóra került sor Tornalján, ahol az ajnácskőiek vendégeskedtek. A 250 néző két pont nélküli csapat küzdelmes csatáját láthatta, amelyet végül Duczman Dávid 60. percben lőtt gólja döntött el a hazaiak javára.

A győzelemmel a tornaljaiak feljöttek a 7. helyre, míg az ajnácskőiek visszazuhantak a tabella utolsó helyére. Értékes pontot szereztek viszont a tótgyarmatiak az eddig százszázalékos fehérkútiak (Príbelce) otthonában. A vendégek a második félidő elején Horváth Dávid góljával szerezték meg a vezetést, amit negyedórával később a hazaiak kiegyenlítettek, de győzniük nem sikerült. Jó kezdés után sorozatban második vereségét szenvedte el a ragyolci csapat, amely ezúttal odahaza a nem túl acélos gyetvaiaktól kapott ki 1:0 arányban. Három forduló után a táblázat élén a pontveszteség nélkül álló mezőköziek (Medzibrod) és poltáriak találhatóak, a tótgyarmatiak négy ponttal, az ötödik helyen állnak.

A 4. fordulóban augusztus 28-án, vasárnap 16.00 órától az utolsó helyen álló ajnácskőiek az őket megelőző feketebalogiakat fogadják, a ragyolciak a tavalyi nagy rivális nagykürtösiekhez utaznak (az idén már találkoztak a kupában, s az a mérkőzés a nagykürtösieknek sikerült jobban), míg a tornaljaiak ismét hazai pályán játszanak, az eddig százszázalékos poltáriakat fogadják.

A VI. ligában is lyukra futott az egyetlen gömöri együttes, a felediek hazai pályán kaptak ki 3:0 arányban az óváriaktól.

A vendégek az első félidőben Bariak góljával szerezték meg a vezetést, a második félidőben Híves góljával növelték az előnyüket, majd a görcsösen igyekvő hazaiak még egy öngóllal is besegítettek a vendégeknek, akik két döntetlen után megszerezték első idei győzelmüket. Az észak-gömöri rangadón Tiszolcon a vendég nyustyaiak vitték a prímet, s meg is szerezték az értékes három pontot.

Ipolynyéken rekordszámú, 400 néző várta az ipolybalogiak elleni rangadót, s a bajnokságot jól kezdő vendégek a második félidőbeli gólerős játékuknak (Rados és Gyurász) köszönhetően (0:2) elvitték a három pontot Nyékről.

A csonka forduló (a bussaiak nagyrőcei mérkőzését november 5-re halasztották) legváltozatosabb mérkőzését a Fülek melletti Bozitán bonyolították le, ahol a hazaiak a lukanényeieket fogadták. A vendégek Gemer és Klinko góljaival már a 18. percben két góllal vezettek, de a hazaiak 10 perc alatt megfordították a mérkőzés állását. Bár Klinko még az első félidőben egyenlített, a második félidőben már csak a hazaiak voltak a pályán, s Tomás Deneš három góljának is köszönhetően végül 6:3 arányban nyertek.

Második mérkőzésüket is megnyerték a csábiak, akik egy félidő alatt lerendezték az alsósztregovaiakat (2:0), s egy elhalasztott mérkőzéssel a tarsolyukban, de továbbra is százszázalékosak (ahogy a szintén két mérkőzést játszott losonctamásiak is).

A tabella élén így 7 ponttal a nyustyaiak állnak, az ipolybalogiak 6 ponttal a negyedikek, az óváriak 5 ponttal a hatodikok, míg a felediek 3 ponttal a nyolcadik heyeln várják a folytatást. A jelenleg 10. helyen álló ipolynyékieknek 2 pontjuk van, míg a bajnokságot jelenleg a lukanényeiek zárják egy ponttal.

A negyedik fordulóban a bussaiak az ipolynyékieket, az óváriak a csábiakat, míg az ipolybalogiak a feledieket fogadják, míg a lukanényeiek Tiszolcra látogatnak.

S ne feledjük, augusztus 24-én, szerdán 17.00 órától két csapatunk is kupamérkőzést játszik. A Slovnaft Cup 2. fordulójában az ajnácskőiek a III. ligás héthársiakat (Lipany) fogadják, míg a losonciak a IV. ligás trencsénmakóiak (Makov) otthonába látogatnak.


Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei