Nemzetközi karate tábor a Felvidéken


Négy napig tartott a Szlovák Shinkyushin Karate Szervezet 16. Nyári Nemzetközi Edzőtábora, amelyen több mint 40 karatéka vett részt

Markovics János táborszervező, 4. danos mester, a szervezet és a házigazda Seishin Karateklub első embere az Új Szónak elküldött soraiból megtudtuk, hogy napi három edzés volt bontott csoportokban, tudás- szintnek megfelelően.

Az első napon közös mantrázással hangolták össze a csapatot, és a technikai alapokkal foglalkoztak. Másnap futóiskolával kezdtek, határterheléssel ért véget a reggeli edzés, délután szituációs gyakorlatok következtek, az őszi versenyszezonra hangolva. Este a közös tábortűz mellett, sámándobolás és éneklés volt. A következő reggel test- és tudatébresztéssel indult, ebéd után pedig lehetett íjászkodni, ostorozni, dobócsillagot kipróbálni. És a táborlakók japánul is leírhatták a nevüket a Kövesdi Anikó vezette a foglalkozáson.

„A végére maradt a várva várt övvizsga. Összesen 22 karatékénak sikerült előrébb lépnie egy övfokozattal. Többüknek beérett sokéves munkája. Övszínt váltott: Kiss Zalán, Both Máté, Bödők Beatrix (kék öv) Dömötör Márk, Laboda Réka (sárga öv) Ján Rakus, Bíró Bendegúz, Borbély Barnabás (zöld öv). Hatan pedig a barna öv kapujába érkeztek” – summázott Markovics János.

Meghívott magyarországi táborvezetők – Csizmadia Zsolt 5. dan, Bodó Zoltán 4. dan, Váczi Zoltán 4. dan, Faragó Viktor 3. dan – és a klub edzői – Hupian Krisztina 3. dan, Trenčík Nikolas 1. dan – működtek közre.

A tábor után is folytatódik a tagfelvétel a keszegfalvai karateklubba. Nyitva a kapu az érdeklődők előtt.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei