A DAC egykori támadójával erősítenek Kisvárdán


Rutinos magyar támadóval erősítette meg keretét az Európa Konferencia Ligában is érdekelt előző idény meglepetéscsapata a Kisvárda

Fotó: kisvardafc.hu

Lengyelországból igazolt rutinos magyar támadót a magyar élvonalban szereplő Kisvárda. A DAC-ban is megfordult Vida Kristopher a magyar bajnokságban folytatja pályafutását. A 27 esztendős támadó középpályás a lengyel Ekstraklasában szereplő Piast Gliwice csapatától igazolt az OTP Bank Liga éllovasához, a Kisvárdához. A kisvárdai klub hivatalos közleménye azt azonban nem írja, milyen távú szerződését kötöttek a komoly rutinnal rendelkező támadóval.

Vida Kristopher pályafutása kezdeti éveiben a Vasas, a Videoton és a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd viszonylag nagyon fiatalon mindössze 16 évesen a holland Twente csapatához igazolt.

Ezt követően a szintén holland De Graafschap csapatát erősítette, majd 2016 nyarán a DAC játékosa lett. A dunaszerdahelyi sárga-kékeknél újra felépítette magát, és a csallóközi együttes egyik meghatározó játékosa lett, aki a szurkolók szeretét is kivívta. A sárga-kékeknél komoly rutinra is szert tett, 125 mérkőzésen 32 gólt szerzett, valamint 19 gólpasszt is kiosztott a társaknak. A 27 esztendős futballistának komoly szerepe volt abban, hogy a DAC 25 év után kijutott a nemzetközi porondra.

A dunaszerdahelyi kalandot követően a lengyel Piast Gliwice szerződtette, de itt nem igazán tudott alapemberré válni,

64 mérkőzésen öt gólt szerzett, így idén nyáron a távozás mellett döntött. Már korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy több magyar élvonalbeli klub is szívesen szerződtetné. A mértékadó transfermarkt 400 ezer euróra taksálja piaci értékét.

"Összevetettünk mindent, sokat gondolkoztunk arról, hogy mi lenne a legjobb döntés, és arra jutottunk, hogy Kisvárda lehet az a hely, ahol a nem túl jól sikerült lengyelországi évek után újra felépíthetem magam.

A Piast Gliwicénél nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy előzetesen vártam, és szeretnék újra topformába kerülni, közben pedig új csapatomat is hozzásegíteni a minél jobb szerepléshez. A legjobb klubjaink egyre stabilabban teljesítenek a nemzetközi porondon, és a meccsek is egyre jobbak a honi élvonalban. Emiatt is szerettem volna hazajönni, ideje megmutatnom itthon is, hogy mit tudok. Örülök, hogy itt lehetek, megpróbálom a legjobb tudásommal a csapatot szolgálni”
  - nyilatkozta szerződése aláírását követően Vida Kristopher a klub hivatalos honlapján.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei