Felsőszeli nyerte a Szomszédfalvak Kupáját


A szezonrajt előtt bemelegítésként összecsaptak a szomszédfalvak Kisudvarnokon

Közbeszólt az időjárás, az eredetileg két napra tervezett tornát egy játéknapon, vasárnap rendezték meg még a szezonrajt előtt. Hőségtől tartottak, de az esőzés, a felázott játéktér miatt szombaton nem zajlottak mérkőzések a kisudvarnokiak Szomszédfalvak Kupája névre keresztelt focitornáján.

„Nem kockáztattunk. A kiadós esőzés miatt felázott játéktérre való tekintettel, közös megegyezéssel, vasárnap került sor hagyományteremtő szándékkal szervezett megmérettetésünkre. A négy találkozó játékidejét azonban 2x35 percre rövidítettük” – tájékoztatta lapunkat a menet közben bekövetkezett változásról Vincze József, a tornaszervezők egyike.

Az elődöntők során a felsőszeliek két vállra fektették a csallóközkürtieket, a szomszédfalvak erőpróbáján pedig a házigazdák 3:0-ra verték a nagyudvarnokiakat. A 3. helyért vívott párharcon vesztes állásból nyertek a csallóközkürtiek, a fináléban a beugró mátyusföldiek diadalmaskodtak.

„A döntőben kiegyenlített párharc szemtanúi voltak a futballhívek, a sok tehetséges fiatalt felvonultató felsőszeliek kihasználták ziccereiket, Bódis Ádám duplájával 2:0 arányban győztek le bennünket. A győztesek büntetőt is rúgtak, melyet kapusunk, Bugár Gábor hárított. Érdekességnek számít, hogy Bugár Ádám diósförgepatonyi illetőségű és mindössze 17 esztendős. A nevezett egyébként a torna legjobb góllövőjének járó különdíjjal távozott rendezvényünkről. Fordulatos, izgalmas, színvonalas találkozókat látott a mintegy háromszáz néző. A végére azonban kevesebben maradtak, ugyanis a DAC hazai bajnokiját részesítették előnyben. Egyébként csapatunk színeiben 21 futballistánk jutott szóhoz a tornán. Mi az utánpótlás képzésére összpontosítunk, a felnőttek mellett hét korosztályos csapatunk szerepel a különböző szintű bajnokságokban” – tájékoztatott a részletekről Vincze József, aki az elődöntőben betalált kisudvarnoki színekben.

Tornakrónika
Elődöntők:

Felsőszeli–Csallóközkürt 3:2 (1:2)

g.: Bódis, Račkovič, Jombik, ill. Szűcs, Horváth;

Kisudvarnok–Nagyudvarnok 3:0 (2:0),

g.: Megyeri, Barton, Vincze.

Mérkőzés a 3. helyért:

Csallóközkürt–Nagyudvarnok 2:1 (0:1)

g.: Gaál, Harsányi, ill. Oláh.

Döntő:

Kisudvarnok–Felsőszeli 0:2 (0:2), g.: Bódis 2.

Különdíj – a legjobb góllövő:

Bódis Ádám (Felsőszeli) 3 gól.

forrás: ujszo.com

 

A rovat legfrissebb hírei