Érsekújvárban győzött Zólyom


A jégkorong Tipsport Liga 8. fordulójában kikapott az érsekújvári csapat.

Az első harmad 6. percében a vendégek néhány másodperc után kihasználták emberelőnyüket és vezetéshez jutottak. Az újváriak leginkább védekezni kényszerültek, csak a szünet előtt tudtak komolyabban veszélyeztetni. A második játékrész kiegyenlített játékot hozott. A zólyomiak tudtak újra betalálni a 25. percben, de gyorsan jött a szépítés a hazaiak részéről.

A záró húsz percben sikerült az egyenlítés a hazaiaknak, de két minutummal később már újra a Zólyomnál volt az előny. A vendégek kontrollálták az utolsó perceket és meg is tudták erősíteni előnyüket, így 2-4 lett a végeredmény.

Tipsport Liga, 8. forduló: 

HC Mikron Érsekújvár-HKM Zólyom 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Érsekújvár, v.: Lokšík, Nagy - Krajčík, Soltész
Gólszerzők: Mikula 26., Pospíšil 47. (Hruška) ill. Corrin 6. (McPherson), Preisinger 25. (Fatul, Švarný), Thompson 49. (Drgoň), Švarný 58. (Lowney, Mráz)

Az újváriak vasárnap a 7. fordulóban is jégre léptek és hazai pályán 7-4-re győztek a MAC Újbuda ellen.

Tipsport Liga, 7. forduló:

HC Mikron Érsekújvár-MAC Újbuda 7-4 (1-0, 3-1, 3-3)
Érsekújvár, v.: D. Konc st., Fridrich – Krajčík, J. Konc ml.
Gólszerzők: Stupka 8. (Urban), Stupka 24. (Pavúk, Mikuš), Dlugoš 25. (Bečka), Urban 27. (Bajtek, Pavúk), Urban 42. (Stupka, Ordzovenský), Pospíšil 43. (Jurík, Hruška), Ordzovenský 59. ill. Klempa 29. (Strech, McNally), Strech 43. (Klempa), Szigeti 43., Macaulay 45. (Klempa)

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky

A rovat legfrissebb hírei