Ebben biztos jobbak a magyarok a szlovákoknál


Weiss belerúgott a bajnokság vezetőibe, és közben a magyarokkal példálózott

A Slovan Bratislava szombaton 4:0-ra legyőzte a Peter Hyballa által vezetett AS Trenčínt a Fortuna Liga alapszakaszának 2. fordulójában. A pozsonyiak edzője mégsem volt felhőtlenül boldog.

Vladimír Weiss ugyan kritizálta néhány támadóját, de a mutatott játékkal összességében elégedett volt. A sajtótájékoztatón megkérdezték a vezetőedzőtől, elfogadják-e a peredi labdarúgóklub felkérését, amely alapításának századik évfordulója alkalmából meghívta a Slovan együttesét – írja a šport.sk.

„Nem a Pered, hanem a Fradi ellen játszunk a Bajnokok Ligájában. Hívjanak meg bennünket hivatalosan és szívesen elmegyünk. Persze, ha lesz egy kis szabadidőnk, mert most arra sincs időnk, hogy...” – mondta Weiss, amin a jelenlévő újságírók jót derültek.

A Slovan mestere már épp távozott volna, amikor meggondolta magát és visszahajolt a mikrofonhoz.

„Megállnék itt egy pillanatra. Személyesen megkértem a Ligás Klubok Unióját (ÚLK) a mérkőzések kicserélésére” – mondta Weiss. Konkrétan arról van szó, hogy a Ferencváros elleni szerdai visszavágó eredményétől függetlenül a Slovan a jövő hét közepén is pályára lép – vagy a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában, vagy az Európa-liga selejtezőjében.

Hétvégén viszont egy kb. 500 kilométeres és több mint ötórás utazás vár rájuk, ugyanis a bajnokságban a Michalovce otthonában lesznek érdekeltek, majd onnan vissza is kell utazniuk Pozsonyba. A Slovan kérvényezte a mérkőzések olyan módon történő átvariálását, hogy szombaton hazai környezetben léphessen pályára, Nagymihályra pedig csak októberben kelljen elutaznia.

„A Michalovce beleegyezett, Szlovákiában viszont ezt nem lehet megvalósítani. Nem értem. A magyarok elhalasztják a bajnoki fordulót azért, hogy a Fradi vagy a Puskás Akadémia játékosai fittek maradhassanak. A grúzok egy hónapra leállítják az egész bajnokságot, hogy együtteseiknek minél több esélyük legyen Európában. Nekünk utaznunk és játszanunk kell” – panaszkodta Weiss.

Michal Mertinyák, az ÚLK ügyvezető igazgatója erre reagálva elmondta, hogy az unió korábban elfogadta a szabályzatot, miszerint nem lehet majd változtatni a mérkőzések sorrendjén. „Minden klubbal, amely nemzetközi mérkőzéseket játszik, kommunikálunk, és azonnal válaszolunk nekik. Annak ellenére, hogy ezek a mérkőzések gyors tempóban zajlanak, valamint az időpontjaik és a konkrét ellenfelek kiléte néha csak egy héttel a lebonyolítás előtt válik ismertté” – mondta Mertinyák.

Forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei