Töréspróba Keszegfalván


Ismét megrendezték a hagyományos keszegfalvai Tameshiwari-t (töréspróbát)

A Lőrincz Gyula Alapiskola tornatermében kezdtek, a természetben, terepen folytatták, majd ismét a tornateremben találkoztak az eredményhirdetésen a hagyományos keszegfalvai Tameshiwari (töréspróba) résztvevői.

A versenyt Nyitra megyei kupa és XV. Polgármester Kupa néven is jegyzik. A tikkasztó hőség ellenére két ország 60 karatékáját hozta lázba a kihívások egész sora. Például súllyal dobtak távolba, egyensúlyoztak a svájci labdán vagy éppen deszkát törtek puszta kézzel – ököllel, kézéllel, könyökkel. A legkisebbeknek (5–6 évesek) 2, a nagyobbaknak (7–12 évesek) 4, a serdülőknek (13 éves kortól) 5,5 kilométer volt a futótávjuk, amit különböző erőnléti és ügyességi számok tettek érdekesebbé.

„Töréstechnikában Cserepes Zoltán volt a legjobb – 22 deszkával. A dombmászásban is remekelt, sőt a felnőttek összevont kategóriáját is megnyerte – tájékoztatta az Új Szót Markovics János, a keszegfalvai Seishin Karateklub elnöke. – Komoly kihívással nézett szembe mindenki a nagy melegben – túllépte saját határait, legyőzte önmagát.”

Seishines győztesek:
Csölle Kincső Viktória, Újj Nadin, Boráros Judit, Sallay Mátyás, Póša Gabriel, Both Máté, Bíró Bendegúz (mind Dunaszerdahely), Lukovics Mónika, Vígh Lara, Lakatos Tamás, Tercs Máté Márk, Kagyarják Tamás (mind Ekecs), Papp Alex, Rakus Ján, Kiss Ádám (mind Keszegfalva). Polgármester-kupa: Sárai Csongor (Keszegfalva).

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei