Polgármester kupát szervezett a Seishin Karate Klub


Keszegfalván 15. alkalommal rendezték meg a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű nemzetközi karateversenyt

Fotó: Fekete Annamária, Nagy Róbert - Seishin Karate Klub

A versenyre idén közel 70 nevezés érkezett két országból. A regisztráció után a verseny reggel 8 órakor kezdődött a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol több feladatot kellett teljesíteniük a rajt előtt a versenyzőknek. Súllyal kelet távolba dobni, egyensúlyozni kellett svájci labdán, vagy épp tartani magad a rúdon. Volt továbbá deszkatörés ököllel, kézéllel és könyökkel.

A versenyt Pataki Dezső polgármester úr nyitotta meg a rajt előtt. Megköszönte a versenyzőknek, hogy ilyen szép számban eljöttek, és hangsúlyozta, hogy a gyerekek milyen jó helyen vannak, jó sportot és közösséget választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt. Ezután Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője is biztatta a versenyzőket, hogy a meleg ellenére, ami már önmagában is embert próbáló, lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít a küzdősport, és ez a verseny lényege.

Külön köszöntötték a Seishin Karate Klub edzőit, Sensei Hupián Krisztinát 3.danos mestert, és Trenčík Nikolast 1.danos mestert, akik nagyon sokat tettek azért, hogy fenntartsák a klub működését a járványidőszakban, az online edzéseken is.

A megnyitón kiértékelték az év sportolóit, akiket külön köszöntött a polgármester. Sárai Csongornak és Rakus Jánnak megköszönte, hogy fáradhatatlanul viszik tovább a keszegfalvai klub hírnevét.

A megnyitó után pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovis és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2 kilométert, a nagyobbak 4 kilométert (9-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5,5 kilométert (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat teljesítettek. A töréstechnikánál, amiről a verseny a nevét is kapta, Cserepes Zoltán és Gányovics Ádám volt a legjobb 21 deszkával.

"Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain, ez a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén a polgármester úr jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét. A Seishin Karate Klub növendékei szinte az összes kategóriát megnyerték, kettőt kivéve" - összegezte Markovics János. A dunaszedahelyi klubból heten végeztek az első helyen.

Eredmények (első helyezettek korcsoportok, és súlycsoportok szerint):


    Előkészítő nő/ Csölle Kincső Viktória (Seishin Dunaszerdahely)
    Gyerek.0 nő/ Újj Nadin (Seishin Dunaszerdahely) Lukovics Mónika (Seishin Ekecs)
    Gyerek 1. Nő / Boráros Judit (Seishin Dunaszerdahely)
    Gyerek 2. Nő / Bödők Beatrix (Seishin Nemesócsa) Bognár Boglárka (Rakurai)
    Serdülő -Ifjúsági Női összevont / Vígh Lara (Seishin Ekecs)

    Előkészítő Férfi/ Papp Alex (Seishin Keszegfalva)
    Gyerek.0 férfi/ Sallay Mátyás (Seishin Dunaszerdahely) Lakatos Tamás (Seishin Ekecs)
    Gyerek 1. Férfi / Póša Gabriel (Seishin Dunaszerdahely) Hidegh Flórián (Rakurai) Tercs Máté Márk (Seishin Ekecs)
    Gyerek 2. Férfi / Both Máté (Seishin Dunaszerdahely)
    Serdülő Férfi/ Molnár Dominik, Rakus Ján (Seishin Keszegfalva) Bíró Bendegúz (Seishin Dunaszerdahely)
    Ifjúsági / Kiss Ádám (Seishin Keszegfalva)
    Junior Felnőtt Férfi összevont/ Kagyarják Tamás (Seishin Ekecs)

A polgármester különdíját, a Polgármester Kupát Sárai Csongor (Keszegfalvai klub) kapta, aki nagyon szép eredményeket el hazai és nemzetközi szinten a 2021/22-es évben.

forrás: paraméter.sk

A rovat legfrissebb hírei