Érsekújváron hamarosan indul a hoki


Hamarosan megkezdi felkészülését az érsekújvári jégkorongcsapat a Tipos Extraliga 2022/23-as idényére

Majoross Gergely együttese összesen hét felkészülési mérkőzést játszik.

A szlovák Tipos Extraligában érdekelt érsekújvári bikák augusztus 12-én hazai környezetben játsszák első felkészülési mérkőzésüket a Ferencváros ellen.

Az érsekújváriak felkészülési programjában összesen hét találkozó szerepel, melyben kizárólag külföldi gárdák ellen lépnek jégre Majoross Gergely tanítványai.

Részt vesznek többek között a zólyomi Pavol Zábojník emlékére megrendezett tornán, ahol a lengyel GKS Tychy, a német Krefeled és a cseh Frýdek-Místek ellen is pályára lépnek. A székelyföldi Gyergyói HK-val, az osztrák Graz 99ers-szel és a cseh Zlínnel is megmérkőznek az új idényre készülő újváriak.

Ami az erősítéseket illeti, az már eldőlt, hogy Pavol Števuliak az új idényt is az érsekújváriak kötelékében tölti, továbbá a 38 esztendős Tomaš Klempa is marad Érsekújváron. Új szerződést kötött a klubbal Andrej Hatala, Michal Roman, Richard Ondrušek és Austin Farlay.

A következő idényben új arc a csapatban a lett védő, Robert Mamcics,
aki a svéd Linköpingtől igazolt az újváriakhoz, valamint új igazolás az amerikai védő, Mike Lee, aki az amerikai ECHL legutóbbi idényében 48 kanadai pontot gyűjtött. Az amerikai védőnek az Érsekújvár lesz az első európai csapata.

Az érsekújváriakhoz érkezett továbbá az amerikai center Jay Dickman - szintén az ECHL-ből,de új igazolás a tehetséges szlovák kapus, Juraj Ovečka is, aki a múlt évadban a Breznóbánya ás a Garamszentkereszt csapataiban védett. Kapusposzton további erősítés a 30 esztendős cseh hálóőr, Pavol Kantor.

Jelentős erősítésnek mondható a támadósorban a testvérpáros, Tomáš és Juraj Mikúš,akik kétéves szerződést írtak alá a klubbal, és a 35 esztendős védő, Martin Chovan is az érsekújvári csapatban kezdi meg a következő idényt, miután a Trencséntől igazolt az újváriakhoz.

Mivel az újvári klub szeretné, ha mindkét fiatal kapusa több játéklehetőséget kapna, ezért úgy döntöttek, Jakub Lackovičot és Viktor Mičíkot vendégjátékra engedik el más klubokba.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei