Kiss Filip a DAC-ba vágyik, mégis az emirátusokba igazolt


Klubot és országot váltott a csallóközi játékos, aki a következő idényben az emirátusokban az Al Ittihad Kalba együttesében szerepelhet

A 31 éves játékos 5 évet töltött a szaúdi Al Ettifaq csapatában, amelyben 132 mérkőzésen 27 gólt szerzett. A következő két évre viszont az Al Ittihad Kalba együtteséhez írt alá.

„Szerették volna, hogy az Al Ittifaq klubnál maradjak, de közelebb akartunk kerülni az otthonhoz. Viccesen hangzik, ugyanis végül az emirátusokban kötöttünk ki. Több klubbal is kapcsolatban voltam, azon belül a DAC-cal is. A dunaszerdahelyiekkel tél óta tárgyalásban voltunk, jól alakultak a dolgok, de a vezetők nem kínáltak hosszabb idejű szerződést. A klub kivárt, nekem pedig jöttek az ajánlatok az arab világból, ahol valószínűleg jobb hírnevem van, mint otthon. Minél előbb hosszabb időre le akartam szerződni, hogy fel tudjam készíteni a családomat a hazatérésre. Sajnos, nem sikerült. A DAC-ban talán azért is kivártak és tovább tartott a döntés, mert elhúzódott a vezetőedző kiválasztása is. Én viszont már nem tudtam várna, ezért elfogadtam egy többéves szerződést.“ – vázolta fel a klubváltás helyzetét a szlovák Šport napilapnak Kiss Filip, aki végül két évre írt alá az Al Ittihad Kalbához.

A szerződés hossza ellenére egy év után lehetősége nyílik átértékelni a közös együttműködést, és akár még a DAC-ban is kiköthet.

„Örülnék neki, ha a jövőben ez sikerülne, de természetesen nagyon sok függ majd az egészségi állapotomtól és a DAC terveitől. 1-2 év múlva 32-33 éves leszek.“

forrás: sportolunk.sk

A rovat legfrissebb hírei