Főszerepben a sporthorgászok Abarán


Két jelentős sporthorgászverseny zajlott az elmúlt hónapban az Ung-vidéki Abarán

fotó: Illusztráció - agroinform.hu

A Szlovák Sporthorgászszövetség nagykaposi alapszervezete szervezésében előbb a felnőttek vették birtokukba a horgásztavat, majd a gyerekek következtek. Mindkét versenyen képviseltették magukat más települések sporthorgászai is.

A felnőtteknél a tavalyi, 37-es létszámot bőven felulmúlva 56-an versenyeztek. A délelőtt 9 órától 12 óráig tartó megmérettetésen leginkább id. Csóka Dánielnek kedvezett a szerencse, aminek köszönhetően Estefán Istvánt és Gyüre Krisztiánt maga mögé utasítva végzett az első helyen. Mindhárman kellemes meglepetésként könyvelték el nem várt sikerüket.

„A felnőttek számára ez a seregszemle egyebek mellett lehetőséget ad arra is, hogy a felek egymás sikerélményeit, kudarcait látva-hallva, a későbbiekben ezeket a tapasztalatokat felhasználva versenyezhessenek. Ezért is tartom mindenféle szempontból helyesnek és fontosnak a találkozó megrendezését”– tájékoztatta az Új Szót Vernárszky Gyula, az alapszervezet sportvezetője.

A nemzetközi gyermeknap alkalmából rendezett versenyen 23 ifjú tehetség foglalta el a helyeket. A szintén délelőtt rendezett kétórás versenyt Ádám Pál nyerte meg Jencsák Nimród és Igyártó Attila előtt. Igyártó Attila egyébként tavaly az első helyet szerezte meg. A lányok közül Tamók Sára bizonyult a legügyesebbnek, az összesített eredmény alapján elért 7. helyezése is nagyon szép teljesítmény.

Fleischer Bertalan, a 2. ligás nagykaposi Maros Mix Tubertini sporthorgász-egyesület tagja így vélekedett: „Jó volt látni a gyerekek arcán az örömet egy-egy hal kifogása után, az összpontosítást, a fegyelmet. Nem beszélve azokról a pillanatokról, amikor jutalmukat átvehették. Ezzel a rendezvénnyel is igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek már kiskoruktól kezdve minél több időt töltsenek el a természetben, ismerkedjenek vele. Reméljük, jövőre sem szakad meg ez a több évtizedes hagyomány s nem történik semmilyen váratlan dolog, s akkor ismét találkozunk, ugyanilyen szép időben, s ugyanilyen szép környezetben.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei