Várpalotán járt a Seishin Karate Klub


Két sikerekben és élményekben gazdag hétvégét tudhat maga mögött a Seishin Karate Klub

Június 11-én Várpalotán járt a Seishin Karate Klub hat versenyzővel. A versenyen közel száz induló vett részt Magyarországról és Szlovákiából.

"Mindenki az íjászattal kezdett, ami egész jól sikerült. A gyerekeknél 10 kilogrammal volt fekvenyomás időre, illetve az ifjúsági korosztályban szintén fekve nyomás, ki mennyit bírt. Volt továbbá deszkatörés, itt ököllel, kézéllel, és könyökkel kellett törni. Miután ez megvolt, mindenki pontosan indult az előre meghatározott időpont szerint, két percenként. A távot végig futva kellett megtenni, és az erőpróbákat végrehajtani időre, amire általában 30 másodperc állt rendelkezésre. Először ugrálókötél, majd hasizom, kettlebellel nyomás, lajhár mászás, kúszás, tapsolós fekvőtámasz, pontkesztyűbe fejrúgás, dobócsillag következett, majd visszafelé súlylökés, rönkugrálás, gólyaláb és a legutolsó feladat a dombfutás volt, ami kb. 150 méteres, nagyon meredek emelkedő. Ezt 12 kilométer után megfutni sprintelve felfelé nem egyszerű feladat. Ennek ellenére a csapat tagjai a tavalyihoz képest szinte minden feladatnál tudtak javítani saját magukhoz képest. A serdülő kategóriában 11 főből sikerült begyűjtenünk ez első három helyet" - mesélte a klub vezetője, Sensei Markovics János.31

Eredmények:
1. Rakus Ján (Keszegfalva) - serdülő kategória
2. Sárai Csongor (Keszegfalva) - serdülő kategória
3. Molnár Dominik (Keszegfalva) - serdülő kategória
3. Cserepes Zoltán (Nemesócsa) - felnőtt férfi kategória

Akik idén lemaradtak a dobogóról:
Trenčík Nikolas (Keszegfalva) – felnőtt
Kiss Ádám (Keszegfalva) Ifi fiúk - 4.hely

A klub edzői eközben Siófokon vettek részt edzői továbbképzésen. A négynapos táborban napi három edzés volt nagyon magas színvonalon ahol főleg katákkal és a mozdulatok értelmezésével foglalkoztak.

Az ezt követő héten pedig családi napot, és egyben élménytábort szerveztek a klub tagjainak a keszegfalvai focipályán. ahol különböző programok vártak az érdeklődőket: íjászkodás, arcfestés, foci, társasjáték. Ezen felül volt még egy újdonság is, a buborék foci. A legkisebbektől kezdve a felnőttekig mindenki kiválóan érezte magát.

Vasárnap a csapat Bősön vett részt a 8. Szamuráj harcos akadályokkal nehezített futóversenyen. A Seishin Karate Klubot 18 fő képviselte, közülük hatnak sikerült dobogóra állnia.

Eredmények:

Első helyezettek:
·Póša Viktória (Seishin Duaszerdahely)
·Csölle Kincső Viktória (Seishin Duaszerdahely)
·Kiss Ádám (Seishin Keszegfalva)

Második helyezettek:
·Sárai Csongor (Seishin Keszegfalva)
·Szalay Tímea (Seishin Duaszerdahely)

Harmadik helyezettek:
·Polin Zsófia, Lavu Botond (Seishin Dunaszerdahely)

"Köszönjük a bősi Oyama dojonak és Sensei Darnay Barnabásnak a meghívást. Jövőre ugyanitt találkoznak, de addig még rengeteg esemény vár rájuk, többek között július elején Keszegfalván a Tameshiwari, majd a nyári táborok" - tette hozzá Markovics János.

Forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei