Csenkei tarolás Hodosban


Nyolc meccen 42 találat került a jegyzőkönyvbe a Nyugat-szlovákiai V. liga Déli csoportjának 31. fordulójában

A csenkeiek (zöld szerelésben) győzelemmel zárnák a bajnoki idényt (Horváth Tímea illusztrációs felvétele)

A gólgyártásban a bajnoki címet szerzett nádszegiek játszották a prímet: Brodskén taroltak 10:0 arányban. Hodosban, ahol a csenkeiek zsákmányoltak három pontot, kilencszer (!) rezdült a vendéglátók hálója.
A csenkeiek egyébként a végéhez közeledő idényben kétszer kerültek közelebbi kapcsolatba a kilences számmal. Az egykori szlovák válogatott Pinte Attila vezette felső-csallóköziek tavaly ősszel Nádszegről 9:1-es vereséggel (6. forduló) tértek haza, ezúttal viszont a csallóköziek régiórangadóján kilencet vágtak az utóbbi hetekben gyengélkedő hodosiaknak.

„Természetesen a nádszegi fiaskóra is emlékszem. Ott nekünk nem jött össze semmi, beleszaladtunk a nagyarányú vereségbe. Ezúttal viszont mi javítottunk gólarányt. Mi több, tudomásom szerint ez a legutóbbi siker a csenkei foci számára bajnoki gólrekordként kerül a krónikába” – elevenítette fel a csúfos kudarcot és a sokáig emlékezetes diadalt az egykori 31-szeres szlovák válogatott, aki fénykorában külföldön is megvillantotta tudását. Védencei legutóbb már a kezdőrúgásnál emberfölényben voltak.

„Normális körülmények között ekkora tudásbeli különbség azonos bajnokságban nincs két csapat között. Ezúttal foghíjas csapat ellen játszottunk. Lapok és sérülések miatt a bajnokság végére elfogytak a hodosiak. Tízen kezdtek, balszerencséjükre már a huszadik percben megsérült a kapusuk, kilencen maradtak. Le a kalappal előttük, vert helyzetben is mindvégig focizni akartak. Kettős emberhátrányban sem álltak be védekezni. Szerintem ha kizárólag a defenzívára koncentrálnak, nem rúgunk kilencet. Támadásokkal kísérleteztek a hazaiak, helyzeteik is voltak. Védenceim kihasználták a kínálkozó lehetőséget. A nagy melegben lejátszott meccsen erőnléti fölényünket a félidei pihenő után gólokra váltottuk. Megjegyzem, az 55. percben csupán kétgólos előnyünk volt. A kettős emberelőny fokozatosan a javunkra billentette a mérleg serpenyőjét. Az utolsó tíz percben háromszor rezdült a fáradni látszó hazaiak hálója. Házi gólkirályunk, Tomáš Marušin mesternégyest produkált, kollektívánk pedig gólzáporos győzelemmel kedveskedett drukkereinknek” – értékelte az Új szónak legutóbbi sikerüket az egykori kiválóság, aki a hazai környezetben zajló idényzárón újabb három pontra számít.

„Jó hangulatban várjuk a szombati párharcot. A pozsonyeperjesiek elleni újabb régiórangadón természetesen a győzelem a cél. Visszavágunk riválisunknak az őszi vereségért” – bizakodott a pontvadászat befejezését illetően a csenkeiek szakvezetője.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei