Zselízi alapiskolások a Puskásban


A magyar-angol mérkőzésen az egész nemzet képviselte magát, köztük a felvidéki gyermekek is a lelátóról buzdították kedvenceiket

2022. június 4-én a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában csapott össze Anglia legjobbjaival. A budapesti Puskás Arénában 1:0-ra végződő összecsapáson zselízi alapiskolás tanulók is szurkoltak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) még 2022. május 23-án adta ki közleményét, mely szerint a Magyarország–Anglia labdarúgó-mérkőzés idejére iskolás gyerekekkel telhet meg a Puskás Aréna:

“Az Európa-bajnokságot követően az UEFA a rendbontók viselkedése miatt a találkozó zárt kapuk mögötti rendezése mellett döntött. Ennek ellenére nem maradnak üresek a lelátók, mert a 14 év alatti fiatalok számára, iskolai szervezésben, kísérőkkel biztosítja a belépés lehetőségét a Magyar Labdarúgó-szövetség.”

A lehetőséggel élve a június 4-i Nemzetek Ligája-találkozón 28 zselízi alapiskolás is szurkolt a férfi A-válogatottnak.

“Eljöttek olyan tanulóink is, akik ugyan nem kísérik figyelemmel a labdarúgás eseményeit, a stadion hangulata azonban őket is magával ragadta. Volt persze, aki Szoboszlai-mezben érkezett, annál nagyobb volt az öröm, amikor belőtte a büntetőt” – fogalmazta meg kérdésünkre az oktatási intézmény testnevelő tanára, Markovics Imre, majd hozzátette:

“Nem sok gyereknek van lehetősége eljutni ilyen eseményre, ezért is örültünk ennek az alkalomnak. Köszönet az MLSZ-nek, amiért kinyitotta a stadion kapuit a fiatalok előtt.”

2019 októberében már szurkolhattak a zselízi tanulók a magyar válogatottnak; akkor Azerbajdzsán volt az ellenfél a Groupama Arénában.

A szurkolókra Magyarország szövetségi kapitánya, Marco Rossi is kitért a mérkőzés utáni értékelőjében:

„Nagyon örülünk, hogy ezeknek a kis srácoknak győzelmet ajándékozhattunk. Az egész világnak a gyerekek jelentik a jövőt, akik örökre a szívükbe zárják a csapatot.”

forrás: szurkolo. sk

A rovat legfrissebb hírei