Birkózás: jubilál a Csallóközi Kupa


Két év után rendezik meg ismét a Dunaszerdahelyi Birkózóklub hagyományos szabadfogású nemzetközi tornáját

Fotó: dunstreda.sk

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben elmaradt, idén viszont a járási központban szombaton ismét megrendezik a Dunaszerdahelyi Birkózóklub hagyományos szabadfogású nemzetközi tornáját, a Csallóközi Kupát.

„Kétéves késéssel ugyan, de jubilálunk. A tizedik alkalommal zajló viadalon az előzetes nevezések alapján Ausztria, Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia 180-200 sportolója küzd majd a győzelemért a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban. Az országhatárokon túl is népszerű megmérettetésünkön a fiúk mezőnyében a kezdők, a fiatalabb, az idősebb diákok, a kadettok (U17), az U23-as korosztály, a lányoknál pedig a fiatalabb diáklányok, a kadettok (U17), az U20-as korosztály képviselőinek párharcait izgulhatják végig a nézők” – tájékoztatta az Új Szót a közelgő viadalukról Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke, a szakági szövetség alelnöke.

Az előző felvonásokhoz hasonlóan a közelgő kontinensviadalokra való formaidőzítésre is kiváló lehetőség kínálkozik. „Az U15-ös korosztály képviselői részére ez lesz az utolsó próbatétel, lehetőség az Eb-kiküldetés kiharcolására. Ami minket illet, az összes hadra fogható birkózónknak, élén a korosztályos országos válogatottakkal, bizonyítási lehetőséget kínálunk. Nemzetközi tapasztalatszerzésre, erőfelmérésre egyaránt nagy szükségük van. Természetesen az egyéni győzelmek mellett a csapatdiadalra is fókuszálunk, eddig csupán egy ízben nem sikerült az élen végeznünk. Két évvel ezelőtt megszakadt a győzelmi sorozatunk, a magyar válogatott nyerte a csapatok versenyét”  – latolgatta a vendéglátók esélyeit Hakszer Roland.

Megtudtuk, a jubileumi rendezvényen a súlycsoportok dobogós helyezettjeit éremmel, ajándékkal, győzteseit valamint a csapatverseny első három helyezettjét pedig serleggel jutalmazzák a szervezők. A szőnyegcsaták az ünnepélyes megnyitót követően délelőtt 11 órakor kezdődnek.

Fotó: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei