Ismét kell a futócipő Felsőszeliben


A járvány utáni kimaradás után szombaton már minden a régi kerékvágásban zajlik a külföldön is jegyzett mátyusföldi futófesztiválon

Az elmúlt két évben a szervezők virtuális futással legalább részben kitölthették azt az űrt, mely a koronavírus-járvány időszakában a futószívekben tátongott. Szombaton azonban már minden a régi kerékvágásban zajlik a külföldön is jegyzett mátyusföldi futófesztiválon.

A felsőszeli RoniRun Club, valamint Felsőszeli és Alsószeli községek szervezésében immár tizedik alkalommal kerül sor a népszerű nemzetközi futóversenyre, melynek kínálatában a három (Felsőszeli hármas) és tíz kilométer (Felsőszeli Tízes) mellett nyolcadszor szerepel a Szeli félmaraton. Az egészséges életmódot népszerűsítő erőpróbán természetesen a gyermekeket is futni invitálják.

„A versenyközpont hagyományosan a Nyerges lovaspályán lesz, az öltözőket a helybeli futballpályán vehetik igénybe a futók.  Aki nem élt az online regisztráció lehetőségével, az a helyszínen reggel 7.30-tól, legkésőbb 8.45-ig nevezhet. A félmaratoni rajtjára 9.30-kor kerül sor, a 10 kilométert 9.50-kor, a 3 km-t pedig 9.55-kor indítjuk.  A gyermekek versenyei 10.00 órakor kezdődnek. A futók hitelesített, néhány métert leszámítva aszfaltborítású útvonalon róják a kilométereket” – tájékoztatta az Új Szót a versenyről Kontár Ronald, a RoniRun Club elnöke.

Megtudtuk, a rajtdíj összege 21 és 10 km-en 12 euró, 3 km-en pedig 10 euró. A 60 éven felüliektől és a gyermekektől rajtdíjat nem kérnek. A szervezők öltözőket, rajtszámot, csipes időmérést, ételt és italt, valamint tombolajegyet, egészségügyi felügyeletet biztosítanak a futók számára. Ami a díjazást illeti, a félmaratoni abszolút győztese a Felsőszeli TE elnökének kupáját, 10 kilométeren  pedig a Szabó Béla-kupát kapja. A félmaratonon és a 10 kilométeren három leggyorsabb férfi és nő anyagi juttatásban részesül (40–20–10 euró). Az összes versenykategória dobogós helyezettjét kupával, a gyermekversenyek résztvevőit éremmel jutalmazzák.

„A rendezvényen ezúttal is jótékonykodunk. A nézőknek, elsősorban az apróságoknak a Zele Törzs közreműködésével harci jelenetekkel, párbajokkal, íjászbemutatóval, légvárral kedveskedünk” – sorolta a részleteket a főszervező-ötletgazda Kontár Ronald.

Fotó: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei