Bodrogközi lett 2021 egyik legeredményesebb sportolója


Saját kategóriájának legjobbja lett Szőke Levente, battyányi naturál testépítő

Öt évvel ezelőtt komolyabb szintre emelte a hobbiját, végül a szenvedélyévé vált a testépítés, a versenyek hangulata és a győzelem íze.

Szőke Levente öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy komolyabb szintre emeli hobbiját, azóta szinte folyamatosan vesz részt különböző megmérettetéseken. Számos jelentős sikert könyvelhetett el: több alkalommal lett első és második helyezett. Tavaly az 50 fölöttiek kategóriában első lett az INBA HUNGARY nemzetközi versenyen. A Szlovák Naturál Testépítő Szövetség döntése alapján ő képviselte Szlovákiát a Romániában megszervezett Naturál Testépítő Világbajnokságon2021-ben, néhány héttel ezelőtt pedig a Szlovák Naturál Testépítő Szövetség (SANK) vezetőségétől átvehette a legjobb sportolónak járó díjat.

A sportolótól megtudtuk, hogy élete nagy részét a versenyzés teszi ki, a megmérettetések között pedig a diétáról és a felkészülésről szólnak a napjai – éppen ennek köszönhető, hogy a legeredményesebb versenyzők közé kerülhetett. Az idei évben sem pihen, legutóbb (május 14-én) második lett a Naturál Testépítők és Fitness Szlovák Bajnokságon Kassán, május végén pedig Pozsonyban méretteti meg magát.

„Az elmúlt évek során nagyon megszerettem a versenyzést; szinte függővé váltam tőle. A jövő heti megmérettetésen esélyem lesz arra, hogy kvalifikáljam magam a világbajnokságra, melyet júniusban szerveznek majd meg Olaszországban, ám a VB előtt részt veszek egy magyarországi versenyen is” – sorolja terveit a testépítő, akitől azt is megtudjuk, hogy soha semmi sem ingatta meg elhatározásában, pedig a sikerélmények mellett árnyoldalai is vannak a versenyzésnek.

„Köztudott, hogy ez a sportág nagy kiadásokkal jár főleg azok számára, akik aktívan versenyeznek, hiszen ők az étrend-kiegészítőkön kívül a versenyzéssel járó külön kiadásokra is sokat költenek. Ez elég nagy hátrányt jelent főleg akkor, ha egy sportolónak nincsenek állandó támogatói. A szlovákiai rendezvényeken többször tapasztaltam, hogy a zsűri tagjai félreérthetetlen arckifejezéssel reagáltak, miután a nevem elhangzott. Valószínűleg nem érezték úgy, hogy szlovák versenyző áll előttük, ám engem ez engem soha tört le, mert eltökélt vagyok a céljaim elérésében. Ez az eltökéltség visz előre, de a fiaim is sok erőt adnak, a kezdetektől biztatnak és kitartásra ösztönöznek, és ezért nagyon hálás vagyok nekik”
– mondta Szőke Levente.

fotó: bumm.sk

A rovat legfrissebb hírei