Ultramaraton vár Gabrira


Embert próbáló megmérettetés vár május 21-én a Nagykaposi Futóklub tagjára

Gabri a 4. Kassa–Miskolc elnevezésű nemzetközi futóversenyen 116,2 km-t kell, hogy teljesítsen célja elérésének érdekében.

Ezt a távot fordított irányban már az elmúlt esztendőben lefutotta. Akkor, 33 évesen, 12 óra 45 perc kellett ahhoz, hogy célba érjen.

A 43 egyéni induló közül többen fel is adták, 22-en azonban a végsőkig kitartottak, s közülük tizenkettedikként futott be. „Életem egyik legnagyobb megpróbáltatását magam mögött hagyva értem célba.”

Most második alkalommal vág bele ebbe az embert próbáló megmérettetésbe, amelynek mezőnye reggel 6 órakor rajtol el a Szent Erzsébet-dóm elől és a miskolci Szent István téren ér célba. Gabri Lóránt elvárásairól, felkészüléséről nyilatkozott az Új Szónak.

„Úgy érzem jól sikerült a felkészülésem. Nagy önbizalmat ad a tavalyi sikerélmény. Az elmúlt kiírásban a magyarországi útvonalon a Hernádkércs–Abaújszántó közti szerpentin okozta a krízist, most inkább a melegtől tartok, de remélem, ezzel is megbirkózom. Semmiképpen sem akarom magamat olyan gondolatokkal leterhelni, mi szerint jobb időeredmény kell, mint tavaly. Ha az időlimiten belül (15 óra) célba érek, elégedett leszek. Az útvonalon szüleim és öcsém is elkísérnek, ez pluszerőt ad majd. A hét elején még nem igazán gondoltam a versenyre, az azt megelőző estén már feszült vagyok. Reggel viszont erőtől duzzadva várom a kihívást.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei