Meglepetésvendég Dunaszerdahelyen


Dárdai is a lelátóról nézte, ahogy a rózsahegyiek legyőzték a DAC-ot

fotó: DAC 1904 / facebook

A DAC hazai pályán 3:2-es vereséget szenvedett a rózsahegyiektől a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 9. fordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy a sárga-kékek a negyedik helyen zárják a bajnokságot.

Remekül kezdte a meccset a DAC, Dimun a második hullámból már a 2. percben
betalált, léc alá tartó lövése akár a hónap gólja címre is pályázhat majd – 1:0. Az egykori DAC-játékos Peter Struhár vezette rózsahegyiek azonban igazolták, hogy nem véletlenül állnak a tabella második helyén: a 6. percben egy labdaszerzés után Bobček kapott jó indítást, kicselezte Brunettit, az érkező Regáli elé passzolt, aki nem is hibázott – 1:1. Újabb negyedóra múlva pedig már vezettek a vendégek: egy kis szöglet után Domonkos ívelt a kapu elé, sem a védők, sem Veszelinov nem tudott tisztázni, Mojžiš pedig a hálóba fejelt – 1:2.

Mindezt a VIP-páholyból nézte végig Dárdai Pál, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya és a Hertha Berlin volt edzője. Ladislav Molnár, a meccs szakkommentátora mindjárt le is szögezte, hogy Dárdai minden bizonnyal sok újat tudna hozni a szlovák bajnokságba.

A rózsahegyiek közvetlenül a szünet előtt még növelhették volna az előnyüket, Regáli maradt őrizetlenül, miután a DAC védőinek nem jött össze a lesre állítás, de kihagyhatatlan ziccerben eltörte a labdát.

A második félidőt nagyon aktívan kezdte a DAC, Krajčírik a rózsahegyi kapuban egyáltalán nem unatkozott, többször is bravúrral védett. A másik oldalon Gerec tette próbára Veszelinovot. Amikor már úgy tűnt, csak percek kérdése, hogy a DAC megszerezze az egyenlítő gólt, a rózsahegyiek egy ártatlan helyzetből újabb gólt szereztek: Bobček egy pimasz sarkazással lepte meg Veszelinovot – 1:3. Nem sokkal később Bobček fejjel is veszélyeztetett, de nem találta el a kaput.

Eltalálta viszont a 84. percben Krstovic, a rózsahegyi kapus pedig szabályosan bevédte a labdát – 2:3. A DAC megérezte az esélyt, és tovább rohamozott, a rendes játékidő utolsó percében Verlinden éles szögből lőtt, de Krajčírik védett. Davis felívelt szabadrúgása után Balogh lőhetett volna, de körülményesen vette át a labdát.

Az eredmény így már nem változott. A rózsahegyiek ezzel bebiztosították a második helyüket a tabellán.

DAC – Ružomberok 2:3 (1:2)
Góllövők:
Dimun (2.), Krstovic (84.), ill. Regáli (6.), Mojžiš (20.), Bobček (76.).
Sárga lap: Kružliak, ill. Luterán, Krajčirík, Bobček, Domonkos, Gerec.
Játékvezető: I. Kružliak.

DAC:
Veszelinov – Blackman, D. Kružliak, Brunetti, Davis – Dimun, Njie (46. Ciganiks) – Moumou (72. Verlinden), Nebyla, Andzouana (58. Balogh) – Sharani (46. Krstovic).

RUŽOMBEROK
: Krajčírik – Fabiš, Maslo (C), Mojžiš, Madleňák – Luterán (89. Múdry), F. Lichý – Regáli (61. Gerec), Domonkos, Rymarenko (66. Rymarenko) – T. Bobček.

forrás: bumm.sk

 

A rovat legfrissebb hírei