Gyermekzsongás töltötte meg a sportcsarnokot


Sok mosolygós, boldog gyerek gyakorolta a kézilabda alapjait Dunaszerdahelyen

Végre újra mosolygós gyermekek hangjától volt hangos a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnok. A Covid-helyzet miatt több mint két éve nem volt lehetőség versenyt szervezni elsős, másodikos lányok és fiúk részére. Május 10-én - mindenki nagy örömére - ismét a gyermekeké volt a főszerep.

Az elsős és másodikos csemeték, május 10-én mérték össze tudásukat. A versenyt a Szlovák Kézilabda Szövetség, a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont és a HC DAC klub közös erővel szervezte meg.

Három kispályán folyt a dobójáték, reggel az U14 korosztályú lányok segítségével készítették el a pályát, és azt követően labdapattogástól és lelkes, eleven csemeték jókedvétől volt hangos a sportcsarnok. A jól megérdemelt okleveleket, érmeket, kupákat Horváth Zoltán, a HC DAC klubelnöke és Gútay Straka Mária, regionális főedző adták át a csapatoknak. Brunczvik Tünde, regionális iskolai koordinátor pedig az alapiskoláknak adta át azokat az ajándék labdákat, melyeket a Szlovák Kézilabda Szövetség és a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont ajánlott fel.

A klubelnök beszédében elmondta, hogy „az okleveleken ugyan vannak számok, de az nem jelent semmit, hiszen itt ma mindenki győztes – győztes leginkább azért, mert sportolással töltötte el ezt az időt”.

Brunczvik Tünde azt is megjegyezte, hogy a következő fordulót júniusban szeretnék megszervezni, ahol már ez a korosztály is megpróbálkozik a szivacskézilabda szabályai szerint játszani.

„Köszönöm a szervezésben résztvevők segítségét, ezenkívül a csapatok edzői, tanárai nagyszerű felkészítését a versenyre” - írta Brunczvik Tünde.

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

A rovat legfrissebb hírei