Hatalmas csata zajlott a szakadó esőben


A májusi eső ezúttal ugyan aranyat nem, de három pontot azért ért a nyékvárkonyiaknak

Érdekes összecsapásra volt kilátás múlt szombaton a nyékvárkonyi futballstadionban. Két, szebb napokat is megélt, jelenleg a középmezőnyben tanyázó csapat találkozott egymással a hazaiak csallóközkürtiek elleni bajnokiján a dunaszerdahelyi területi VI. liga 25. fordulójában.

A vendégek a 8. helyről, míg a hazaiak a 13. helyről várták a mérkőzést. A szép számú szurkolósereg (köztük rengeteg vendégdrukkerrel) joggal remélhette, hogy egy igazi csallóközi derbit tekinthetnek meg. Sajnos az időjárás másként gondolta, szakadó eső fogadta a játékosokat, ami a meccs végéig sem csitult, így ez nagyban rányomta a bélyegét a játék színvonalára, folyamatos játék nem tudott kialakulni.

A játékosoknak eltartott egy darabig, míg megszokták a nem mindennapi körülményeket. Az első negyedórában rengeteg volt a pontatlanság, a rossz labdakezelés. A hazaiak elsősorban a bal oldalon vezetett támadásokban bíztak, és a 22. percben egy ilyen akciónak köszönhetően szabadrúgáshoz jutottak alig 20 méterre a vendégkaputól, amit mesterien végeztek el, és a sorfal mellett elcsavart labda a hálóban kötött ki (1:0). Ezt látva a félidő végéig a távoli lövéseket erőltette mindkét csapat, de úgy tűnt, ezen a napon a kapu eltalálása komoly problémát jelent.

A második félidő elejét a vendégek nagyon megnyomták, aminek három perc elteltével meg is lett az eredménye. Egy szögletet követően az előre húzódó középhátvéd védhetetlenül fejelt a kapuba (1:1). A hazaiakat nem törte le a váratlanul bekapott gól. Az 54. percben egy gyönyörű támadást vittek végig, melynek végén már a vezető gólnak tapsolhattak a hazai szurkolók (2:1).

A csallóközkürtiek ezt követően mindent egy lapra feltéve kitámadtak az egyenlítés reményében, volt is néhány ígéretes akciójuk és lövésük, de a hazaiak középpályája és védelme állta a sarat. Sőt, több alkalommal ígéretes kontrát is tudtak vezetni, ahol létszámfölényben rohamozták a vendégkaput, de vagy a csúszós talaj tréfálta meg őket, vagy az utolsó passz nem sikerült, és volt, hogy a vendégkapus védett bravúros mozdulattal.

Összességében elmondható, hogy megérdemelt hazai siker született, hiszen a vendéglátók jobban tudtak alkalmazkodni a cudar körülményekhez.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei