A BL-győztes füleki tekézőt a Covid sem törte meg


Interjú Gallo Erikkel, aki a szlovákiai teke egyik legnagyobb tehetségének számít

Gallo Erik (alsó sor, jobbról a harmadik) már BL-győztesnek mondhatja magát

A 21 éves füleki játékos 2018-ban ifjúsági világbajnok lett, tavaly országos junior-bajnoki címet szerzett, idén áprilisban pedig már a Bajnokok Ligája-győzelem is bekerült a gyűjteményébe. Pályafutásáról és terveiről az Új Szó riporterével beszélgetett:

2018-ban ifjúsági (U18-as) világbajnoki aranyérmet szerzett Csehországban. Akkor még a füleki extraligás csapatban szerepelt, most viszont már a Podbrezová csapatát erősíti. Mikor és miért történt a váltás?


Két évvel ezelőtt kerültem Podbrezovára, de a Covid miatt lényegében a mostani az első rendes szezonom. Szerettem volna valamilyen változást, kipróbálni valami mást és újat. Először én írtam nekik érdeklődve, aztán viszont már ők hívtak engem egy beszélgetésre, és azt mondták, nagyon akarnak engem, szívesen látnak. Elmondták, hogy lehetőségem lesz folyamatosan beépülni a csapatba és sok nemzetközi tapasztalatot szerezni.

Sok idejét elviszi a tekézés, hogy az otthonától távoli klubban játszik?


Hetente kétszer utazok, hét közben van egy edzés, aztán hétvégén egy bajnoki. Tőlünk, Fülekről nagyjából másfél óra az út Zólyombrezóra, ami nem olyan vészes.

A teke és a kevésbé népszerű sportok nagyon nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány ideje alatt. Hogy élte meg a korlátozásokat, nem érezte úgy, hogy ez az egész gátolta a fejlődését?


Hát ez az, pontosan ezt éreztem. Ez a szezon sem olyan volt, mint amilyennek elképzeltem, nem minden meccs sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Így is igyekszem mindig kihozni magamból a maximumot, de tény, hogy Covid érezhető nyomot hagyott ezen a sportágon. Remélem, hogy a mostani szezon hátralevő része és a következő évad már probléma nélkül fog zajlani. Még elmaradt mérkőzés is van a programunkban, szóval készülök a következő eseményekre, és bízom benne, hogy a helyzethez képest sikeres lesz a szezon.

Tavaly a járvány közepette is sikerült egy országos szlovák junior (U23-as) bajnoki címet szereznie. Milyen jelentőséggel bír egy ilyen egyéni elismerés?


Ez a díj nagyon sokat jelent számomra. A versenyt a koronavírus-járvány ideje alatt rendezték, és így különösen örülni tudtam a győzelemnek. Eleve annak is örültem, hogy a korlátozások közepette meg lehetett rendezni a tornát.

Április elején újabb fontos diadalnak örülhetett, a Podbrezová ugyanis (története során negyedszer) megnyerte a teke Bajnokok Ligáját, miután a döntőben legyőzte a német Rot-Weis Zerbst csapatát.


A döntőt cserejátékosként éltem meg, de korábban, az előző körökben már játszottam BL-meccset. Egészen más érzés, mint egy sima bajnoki mérkőzésen szerepelni. Van egy kis nyomás, meg izgalom, de az a fontos, hogy mindezzel meg tudjak birkózni a pályán. Bízom benne, hogy még sok ilyen fontos meccset fogok játszani. Ezek a párharcok mindig tele vannak adrenalinnal.

Ez alapján a következő célja valószínűleg az, hogy az ilyen fontos meccseken ne csak tartalékként szerepeljen. Mi az, amit a közeljövőben el szeretne érni?


Ami a jövőmet illeti, szeretnék folyamatosan fejlődni, mert mindig van mit javítani magamon. Vannak céljaim, sok mindent el szeretnék még érni ebben a sportágban. Az az elsődleges célom, hogy napról napra fejlődjek, és akkor jönni fognak az újabb sikerek is.

Profiként meg lehet élni a tekéből?

Nem igazán, a játékosok nagy része dolgozik a sportolás mellett, de én szeretem ezt csinálni, szóval ez nem számít.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei