Megrendezték a 11. Petik Rezső Emlékversenyt


2019 óta vártak az újabb tornára a két felső-bodrogközi versenyző

Szép sikert könyvelhetett el az immáron 11. alkalommal megrendezett sátoraljaújhelyi Petik Rezső Emlékverseny két felső-bodrogközi versenyzője, a kisgéresi Radi László és a zétényi Remák Dezső.

A Kossuth Lajos Művelődési Központban 24-en foglaltak helyet a sakktáblák mögött. A 7 fordulós svájci rendszerben, 2x15 perces játékidővel zajló megmérettetés nyíregyházi sikerrel zárult. Horváth László hat pontot begyűjtve szerezte meg az első helyet, a hazai B. Tóth László és Radi László előtt. A 3. ligában szereplő, nagykaposiakat erősítő Remák az 5. helyen zárt.

„A koronavírus-járvány miatt legutóbb 2019-ben találkoztunk. A mezőny összetétele megőrizte a minőségét, hiszen a szervezőknek most is a zempléni térség legjobbjait sikerült asztalhoz ültetni. A létszám pedig egyre növekszik. Sikerünk önbizalmat adhat mindkettőnknek a folytatáshoz” – nyilatkozta az Új Szónak Remák, aki Radival együtt a megelőző évfolyamokban elért sikeres szerepléseknek köszönhetően már letette névjegyét ezen a rangos eseményen.

Radi László így értékelt: „Kovács Tamás országos versenybírónak felajánlottam a döntetlent, de ő nem fogadta el, amivel tulajdonképpen én jártam jól, ugyanis sikerült őt legyőznöm, s végül meg is előztem. Csakúgy, mint a torna győztesét, Horváth Lászlót. Örülök, hogy kellőképpen sikerült összpontosítanom a verseny ideje alatt, csak magamra figyeltem és ez meghozta a gyümölcsét.”

A két kiváló sakkozó meghívót kapott egy nemzetközi versenyre, amelyre júniusban kerül sor a magyarországi Hidasnémetiben.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei