Csak döntetlenre futotta a Hornyák legénységnek a kiesőjelölt ellen


A második Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján

fotó: pfla.hu
    
A felcsútiak immár nyolc kör óta veretlenek, viszont ebben a sorozatban ez már a hatodik pontosztozkodásuk. A fővárosiak négy pontra megközelítették az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvédot.

A gyenge iramú és közepes színvonalú első félidőben a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben, de a vendégek utolsó passzaiba rendre hiba csúszott, illetve kapura lövéseik pontatlanok voltak. A hazai akciók eközben még a befejezés közelébe sem jutottak.
    
A szünet után a felcsútiak felpörgették a tempót - Mijatovicnak védenie is kellett -, ettől egycsapásra élvezetesebb lett a játék. Az MTK továbbra is védekezni kényszerült, csupán kontrákból veszélyeztetett, Kovácsréti lövését lábbal védte Markek. A 70. perc után azonban már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, gólt viszont egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

Az ipolysági Urlblik József kezdőként lépett pályára, és 77 percet kapott Hornyák mestertől.

A mérkőzés végén a Puskás köbölkuti szakvezetője elárulta, hogy hiányolta a Mezőkövesd elleni meccsen látott befejezéseket, de tudta, hogy az MTK az életéért küzd, így nem is számított könnyed futballra.

Lényeg a lényegben, hogy ha győzelem nem is volt, de a dobogós helyét mégis bebiztosította Hornyák Zsolt legénysége. 

 

A rovat legfrissebb hírei