Presztízscsatát nyertek az ógyallaiak


Tabellaszomszédok feszültek egymásnak vasárnap délután a nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportja ógyallai presztízscsatáján

Tabellaszomszédok feszültek egymásnak vasárnap délután a nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportja ógyallai presztízscsatáján, melyen a vendéglátók 3:0 arányban fektették két vállra a 2. helyezett garamkovácsiakat.

A mérkőzésnek ünnepi előjátéka is volt. A klubvezetők és a csapattársak köszöntötték a kollektíva hazai nevelésű rutinos futballistáját, Peter Kádekot, aki 250. mérkőzését játszotta ógyallai színekben. Már a 30. másodpercben a felső lécről vágódott le a labda, sokak szerint a gólvonalon túlra, de a játékvezető továbbot intett. A nagy kedvvel futballozó sörgyáriak a 8. percben jutottak vezetéshez, hét perc elteltével Čerňanský duplázott. Pochylý a 22. percben 3:0-ra növelte a vendéglátók előnyét. A szurkolók arra számítottak, hogy kedvenceik gólarányt javítanak, de az eredmény a meccs végéig már nem változott.

„Egy héttel korábban Udvardon szenvedtünk 0:1-es vereséget. A hazaiak beálltak védekezni, három pontot érő találatuk a 89. percben került a jegyzőkönyvbe. Balszerencsénkre kihagytuk a tizenegyest. Ezúttal viszont a sok helyzetből hármat értékesítettünk. Jó teljesítménnyel gyarapítottuk pontjaink számát, lefaragtunk hátrányunkból. Hosszabb ideje felsőbb osztályba, erősebb mezőnybe készülünk. A koronavírus-járvány, a befejezetlen pontvadászat, a kurtára sikeredett idény megtorpedózta elképzeléseinket. Nem titkoljuk: júniusban a legjobbak között szeretnénk célba érni. Átszervezés van készülőben, mi az új idényben a legfelsőbb szintű kerületi bajnokságban, a IV. ligában szeretnénk játszani. Olyan csapatok ellen, mint példaul az exligás FC Nitra, Partizánske, Nové Mesto, Marcelháza, Ímely, Bős. Ógyalla futballváros, megfelelőek a feltételek, jó képességű labdarúgók alkotják a keretet. Klubunk múltja is előrelépésre kötelez bennünket” – értékelte a legutóbbi két párharcot, vázolta fel a kitűzött célt Zdeno Kršteňanský, a győztesek trénere.

Mellesleg az ógyallaiak alakulata a komáromi KFC farmcsapataként funkcionál. „Azok a futballisták, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak a Radványi-alakulatban a II. ligában, nagy hasznunkra vannak. Nevezetesen Goran Matics, Boris Druga. Szetei Filip és Patrik Rumanský szívesen jönnek, jól érzik magukat nálunk. Gólokkal is kiveszik a részüket a sikerekből” – fűzte tovább a gondolatsort az edző, aki védenceivel az újabb kihívásra készül.

„Vasárnap délután derbimeccset játszunk Naszvadon. Nem lesz egyszerű, de ezen a találkozón is győzni szeretnénk” – bizakodott Zdeno Kršteňanský.

fotó és forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei