A hajrában találtak magukra a somorjaiak


Rosszul kezdtek, de végül otthon tudták tartani a három pontot a somorjaiak

Hetvenpercnyi szürke mezőnyjátékot követően jóval nagyobb sebességre kapcsolt a somorjai STK,és a II. labdarúgóliga 27. fordulójában otthon tartotta a három bajnokipontot az FC Petržalka ellen (2:0).

Mindkét csapat extra motivációval lépett pályára a tegnapi matinén. A ligetiek igyekeztek kiengesztelni szurkolóikat a múlt vasárnap odahaza a kassaiak által kiosztott méretes zakó (3:8) miatt. A somorjaiakat pedig a visszavágás vágya fűtötte, ugyanis tavaly ősszel éppen Ligetfaluban futottak bele megalázóan nagy vereségbe (0:7).

A két csapat azonos taktikával kezdte a mérkőzést: megerősített középpályával, egész pályás letámadással, gyors kontrákban bízva. Így aztán nem sok helyzetet dolgoztak ki. A 14. percben Leginus látványos egyéni akcióját az utolsó pillanatban hárították a védők. Három perccel később Sliacky ugratta ki Kohútot, aki lesgyanús helyzetben az ötös sarkáról a jobb felső sarok mellé lőtt. Kisvártatva Nagy Péter szöglete után Vrábel két védőtől szorongatva, centiméterekkel fejelt a kapu fölé. Az első félidő utolsó helyzete Danek előtt adódott, akinek a közeli lövését Gyurákovics lábbal védte.

Szünet után egy ideig a nézőtéren volt nagyobb az izgalom. Ugyanis miután a hazai tábor Somorja! Somorja! buzdítással biztatta a kedvenceit, a mintegy kéttucatnyi vendégszurkoló a hírhedt Na Slovensku po slovensky! rikoltozással válaszolt. Aztán egy időre lecsitultak az indulatok, mert a játék kötötte le a figyelmüket. Az 53. percben Kelemen nyolc méterről kecsegtető helyzetben a somorjai kapu mellé belsőzött. Ezután Riznic jól helyezett lövését ütötte ki a hazai hálóőr. Már-már úgy tűnt, hogy a találkozó gól nélkül végződik. Ám az utolsó negyedórára felgyorsultak az események. A 75. percben Vrábel lefutotta a védőket, egyedül tört kapura, amikor a tizenhatos előtt hátulról elkaszálták. Batiz játékvezető csak sárga lapot mutatott fel Sliackýnak. A szabadrúgást Nagy Péter végezte el, akinek a bombaerős lövése a felső kapufáról a gólvonalra pattant, egyesek szerint mögé, de a bíró továbbot intett. Három perc múltán a nagy kedvvel játszó Leginus viharzott a kapu fele, de Tóth felrúgta. A megítélt büntetőt Nagy Péter értékesítette – 1:0.

Ezután is lendületben maradtak a vendéglátók, akik tovább növelték az előnyüket, miután Vrábel a saját térfelén szerzett labdát, faképnél hagyta az őrzőit és közelről elegánsan az ellenfél hálójába gurított – 2:0. A lefújás előtt a csereként beállt Čunta lőtt még egy bődületes kapufát. A ligeti szurkolók képtelenek voltak beletörődni abba, hogy kikapnak és füstbombákat dobáltak, gyalázkodó szavak kíséretében. Úgy gondolták, ha már elúszott a három pont, legalább balhé legyen. Emiatt a pályán végig sportszerű mérkőzés ellenére a találkozó feszült hangulatban ért véget.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei