Jól indult a rájátszás


Hazai győzelemmel kezdte a szlovák bajnoki rájátszást a HC DAC

Szombat este megkezdődött a szlovák bajnoki címért folytatott rájátszás, ahol az elődöntőben a dunaszerdahelyi HC DAC hazai pályán a Vágsellyét fogadta. A sárga-kékek nagy csatában győztek és megszerezték első győzelmüket a párharc során.

A válogatott szünet után folytatódtak a bajnoki küzdelmek a női kézilabda MOL Ligában. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a szlovák bajnoki címért is versenybe szállnak, hiszen a szlovák bajnoki rájátszás elődöntőjében Debre Viktor együttese hazai pályán kezdett a Vágsellye ellen. A párharcot két nyert mérkőzésig játsszák.

A DAC számára nem indult jól a mérkőzés, a vendégek négy perc után kétgólos előnybe kerültek, amit a hatodik perc közepére dolgoztak le a sárga-kékek, ekkor 3-3 állt az eredményjelzőn. Az első játékrész további részében is a vágsellyeiek kerültek előnybe, de mindhiába egyenlítettek a dunaszerdahelyi lányok, a vezetést nem tudták megszerezni. A találkozó 22. percében megtört a jég és először kerültek előnybe Debre Viktor tanítványai a találkozón, miután 8-7-re megszerezték a vezetést. Nem egész öt perccel az első félidő vége előtt a DAC háromgólos előnybe is került, amiből kettőt sikerült is megtartaniuk a szünetre és 13-11-es hazai vezetéssel zárult az első játékrész.

Fordulást követően a sárga-kékek nagy lendülettel kezdtek és magabiztosan őrizték előnyüket. Negyedórával a vége előtt a vendég Vágsellye hosszú idő után ledolgozta hátrányát és kiegyenlített 18-18-ra. Ezt követően a hazaiak ismét megrázták magukat és háromgólos előnyt építettek ki a hajrára. Hat perccel a vége előtt ugyan egy gólra is felzárkózott a Vágsellye, de ezúttal már nem tudtak egyenlíteni. Bízikék végül a mérkőzés utolsó perceiben újabb gólokat szereztek és végül négygólos különbséggel megnyerték a párharc első mérkőzését. A második mérkőzésre május 3-án kedden a Vágsellye otthonában kerül sor.

Sok pontatlansággal és bizonytalanul kezdtük a mérkőzést, nehezen rázódtunk bele a ritmusba. Megzavart bennünket az elmentél nyitott védekezése is. A 12. percben sikerült utolérnünk a Vágsellyét, és kiegyenlítenünk. A 22. percben tudtuk először átvenni a vezetést, aztán már nem adtuk ki kezünkből az előny. A mérkőzés során egyre összerendezettebbé vált a védekezésünk, ezáltal a kapusteljesítményünk is feljavult, amiből gyorsan tudtunk fordulni. A második játékrész elején nagyobb irammal kezdtünk, végig tudtuk tartani az előnyünket. Nagyon örülünk a győzelemnek, várjuk a keddi visszavágót” - nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a találkozó után.

MOL Extraliga, szlovák bajnoki rájátszás, 1. mérkőzés:
HC DAC Dunaszerdahely – HK Slovan Duslo Vágsellye 27-23 (13-11)
DAC gólszerzők: Juhos Kata 10, Élő Beatrix 5, Sári Barbara 4, Bízik Réka 4, Erika Rajnohová 3,
Hudák Emma 1.

fotó és forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei