Komárom egy lépésre a kupától!


A finálé második mérkőzését is megnyerték a komáromi röplabdázók

A hétvégén megkezdődött a férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) döntője. A finálé első két összecsapására az alapszakasz győztesének az Eperjes otthonában került. Az első mérkőzéshez hasonlóan a komáromiak ezúttal is győzni tudtak Eperjesen és hazai közönség előtt akár meg is védhetik bajnoki címüket.

Húsvétvasárnap sem maradtunk sportprogram nélkül, a férfi röplabda-bajnokság fináléjának második mérkőzésére került sor, ahol a címvédő Komárom is érdekelt volt. Mint arról beszámoltunk a döntő első meccsén a Duna-partiak 3-1 arányban győztek Eperjesen és előnybe került keleti riválisukkal szemben.

A döntő második mérkőzését a házigazdák lendületesen és kiválóan kezdték.

Az eperjesiek az első szett elején kiválóan játszottak ennek köszönhetően sorozatban kilenc pontot szerezve 9-0-ra is megléptek, ezek után Mlynarčík szerezte az első komáromi pontot.

Kilencpontos hátrányuk tudatában sem adták fel a komáromiak és folytatásban csökkenteni is tudták hátrányukat. A szett vége felé haladva a hazaiak többet is hibáztak, ennek köszönhetően pedig a Duna-partiak 21-21-re kiegyenlítettek. Az első szett hajrájában a hazaiak ismét előnybe kerültek és végül 25-22-re megnyerték az első szettet.

A második szett is kiélezett csatát hozott, amiből egy remek találkozó kerekedett.

A hazaiak szinte végig vezetve jó úton haladtak, hogy akár a második szettet is megnyerjék. A szett közepén már négypontos előnybe is kerültek az eperjesiek miután 14-10-re is vezettek már. A komáromiak remek csapategységről tettek tanúbizonyságot ezúttal is és minden beleadva négypontos hátrányukat le is dolgozták, persze a hazaiak hibái is segítették a címvédőt, sőt a találkozón először kerültek előnybe a komáromiak. A második játszma hajrájában a Komárom remekül használta ki lehetőségeit, ezáltal 25-18-ra megnyerték a második játszmát Mlynarčíkék.

A harmadik játszmában már a komáromiak akarata érvényesült, ami remek teljesítménnyel párosult. A címvédő 3-2-es vezetésénél Kohút és Ogurčak sikeres blokkjaival 6-2-re nőtt a Duna-partiak előnye. Az eperjesiek sem cserékkel, sem időkéréssel nem tudták megtörni a címvédő komáromiak lendületetét. A Duna-partiak a szett hátralevő részében is domináltak esélyt sem adva az eperjesieknak.

A címvédő kilenc ponttal 25-16-ra bizzonyult jobbnak harmadik játszmában, ezzel pedig már a komáromiak voltak előnybe a szetteket tekintve.

A negyedik játszmában az Eperjes egy ideig tudta tartani előnyét, de 11-9-es hazai vezetésnél a komáromiak sorozatban öt pont szerezve fordítottak, amit már nem is engedtek ki a kezükből a Duna-partiak.

A címvédő komáromi egyetemi csapat a döntő második mérkőzését is megnyerte, ezzel nagy lépést tettek a címvédés felé.

Amennyiben az előttünk álló hétvégén hazai közönség előtt mindkét mérkőzésüket megnyerik a komáromiak, akkor címvédésre kerül sor.

Férfi Röplabda Niké Extraliga, Döntő, 2. mérkőzés:

VK MIRAD UNIPRO Eperjes – Rieker UJS Komárom 1-3 (25-22, 18-25, 16-25, 18-25)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 2-0 a komáromiak javára.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei