Győzelemmel kezdték a finálét a komáromi röplabdázók


Szombat este megkezdődött a férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) fináléja, ahol a komáromi egyetemi röplabdacsapat címvédésre készül

fotó: vkspartak.sk

A szlovák U20-as válogatott Eb-selejtezői miatt kicsit elhúzódott a Niké Extraliga idei fináléja, ugyanis tavaly ilyenkor már javában ünnepelte történelmi első bajnoki címét a komáromi röplabdacsapat. Az U20-as röplabda-válogatott selejtezői alatt háromhetes szünetre vonultak a csapatok, így mindkét klubnak volt ideje rákészülni a fináléra, ráadásul az utánpótlás válogatott 16 év után harcolta ki az Európa-bajnokságon való részvételt, aminek részese volt a komáromiak fiatal liberója Pati-Nagy Simon is.

A finálé első mérkőzésére az Eperjes otthonában került sor szombat este. A hazai együttes az alapszakasz első helyén végzett, így hazai pályán kezdhette a finálét. Az első szettben a címvédő komáromiak akarata érvényesült, igaz a találkozó elején a házigazda eperjesiek többet is hibáztak, ennek köszönhetően 6-3-ra megléptek a komáromiak. A folytatásban is sok hibával játszottak a hazaiak, így a címvédő Duna-partiak nagyon megléptek. A hazaiak az első szettben nem is tudták tartani a lépést a komáromiakkal, így Gabriel Chochoľak együttese magabiztosan 25-11-re nyerte a finálé nyitójátszmáját.

A második szettben az eperjesiek összekapták magukat és megérkeztek a meccsbe és komoly kiélezett csata alakult ki a folytatásban. A második játszmában a Duna-partiak sokáig őrizték vezetésüket, de 14-13-as komáromi vezetésnél Mlynarčík és Kasperkevič is hibázott, így az eperjesiek előnybe kerültek a második szettben. Erik Digaňa tanítványai 16-16-os állásnál sorozatban öt pontot szereztek és komoly előnyre tettek szert. A házigazdák pedig éltek a lehetőséggel és a harmadik szettlabdát kihasználva kiegyenlítettek, Százvai hibája után.

A harmadik szettben ismét a címvédő felé billent a mérleg nyelve, a komáromiak ezúttal is jól kezdték a szettet, pontos és erős szervákkal folyamatosan növelték előnyüket, miközben a hazaiak rengeteg hibával játszottak.

Ennek köszönhetően a komáromiak már 16-8-ra is megléptek és komolyabb erőfeszítés nélkül a harmadik játszmát is behúzta a címvédő komáromi alakulat és ismét szettelőnybe kerültek. A negyedik játszmában a hazaiak a meccsben maradásért játszottak, és ennek megfelelően jól is alakult a negyedik játszma az eperjesiek számára. 6-3-nál azonban egymás után hármat is rontottak a házigazdák, Sopko kétszer is hibázott. A hazaiak próbáltak minden erejükkel kiharcolni a döntő ötödik játszmát, azonban döntő pillanatokban hoztak rossz döntéseket, a komáromiak összeszedett teljesítményt nyújtva ezúttal is fordítani tudtak és 14-12-es komáromi vezetés után ugyan még kétszer kiegyenlített az Eperjes, de a szett vége felé haladva a címvédő négypontos előnybe is került, amire a hazaiaknak már nem volt válasza. A Duna-partiak végül 25-21-re behúzták a harmadik játszmát is és a szetteket tekintve 3-1-re megnyerték a találkozót, ezzel a döntő első meccse a címvédő komáromiak sikerével indult.
A második mérkőzésre vasárnap szintén az Eperjes otthonában kerül sor 16 órai kezdettel.

Férfi Röplabda Niké Extraliga, Döntő, 1. mérkőzés:

VK MIRAD UNIPRO Eperjes – Rieker UJS Komárom 1-3 (11-25, 25-23, 14-25, 21-25)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása 1-0 a komáromiak javára.

forrás:szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei