Második döntőjükre készülnek a komáromiak


Két eperjesi meccsel a hétvégén megkezdődik a komáromi férfi-röplabdaklub történetének második extraligás döntője

Második döntőjükre készülnek a komáromiak

Két eperjesi meccsel a hétvégén megkezdődik a komáromi férfi-röplabdaklub történetének második extraligás döntője

A tavalyi, történelmi első finálé happyenddel végződött számukra, a komáromiak 3:1-re legyőzték a Myjavát. Akkor az idei döntős eperjesiekkel már az elődöntőben találkoztak a Duna-partiak, és a koronavírus-járvány miatt lerövidített sorozatban 2:0-ra nyertek.

S ha már párhuzamok: tavaly ilyenkor már az ünneplés is befejeződött Komáromban, míg a 2021/2022-es idény kicsúcsosodása csak most hétvégén kezdődik. Az U20-as szlovák válogatott Eb-selejtezői ugyanis háromhetes szünetet „írtak bele” az extraligás programba.

A komáromiak szempontjából „megérte” várni, hiszen liberójuk, Pati-Nagy Simon mindhárom győztes selejtezőt végigjátszotta, és komoly szerepet volt benne, hogy a szlovák utánpótlás-válogatott 16 év után kijutott az Eb-re.

„A legjobb érzés az utolsó, Norvégia elleni meccsen fogott el, mert akkor vált biztossá a továbbjutásunk. De a legnagyobb élmény a házigazda Montenegró elleni mérkőzés volt, amikor a sok hazai szurkoló dacára tudtunk nyerni. Fárasztó volt a torna, de megérte – nyilatkozta az Új Szónak az UJS Rieker csapatának tehetsége, akit természtesen az extraligás döntőről is kérdeztünk. – Címvédőként mi vagyunk az esélyesebbek. Nem gond, hogy az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccset az eperjesiek nyerték, mert mindkettő szoros volt. Úgy tudni, az ellenfelünk egyik húzójátékosa hiányozni fog. De ettől függetlenül is nyerni akarunk a sorozatban. Legyen mondjuk 4:1 a javunkra.”

Ezzel az eredménnyel vélhetően mindenki kiegyezne a Duna-partiaknál – Gabriel Chocoľak vezetőedző is. „A két csapat játéktudása nagyon közel áll egymáshoz. Annak van nagyobb esélye megszerezni a bajnoki címet, aki képes lesz minden mérkőzésen a teljesítőképessége szintjén játszani. Tehát akkor van esélyünk megvédeni a bajnoki címünket, ha minden játékosunk a legjobbját tudja nyújtani minden meccsen. Ez nem kis feladat, de teljesíthető” – mondta az Új Szónak a szakember, aki játékosként a VKP-vel szerzett két bajnoki címet.

Tavaly a komáromiak még Robin Pělucha irányátásával lettek aranyérmesek.

„Jó hangulatban és intenzíven készül az összecsapásra. Örülök, hogy minden játékosomra számíthatok, remélem, a fiúk erőnléti állapota, technikai felkészülése, mentális stabilitása arányos lesz a döntő jelentőségével”
– tette hozzá Chochoľak.

Az eperjesiek számára a mostani lesz a ötödik extraligás döntő. Legutóbb, hat éve alulmaradtak a nyitraiakkal szemben. 2015-ben és korábban 2005-ben diadalmaskodtak, másik ezüstérmük 2009-ből való.

A mostani sorozat az egyik fél negyedik győzelméig tart, valamennyi mérkőzést élőben közvetíti a Joj Šport.

A döntő műsora

Április 16., szombat, 18.30: Prešov–Komárno
Április 17., vasárnap, 16.00: Prešov–Komárno
Április 23., szombat, 19.00: Komárno–Prešov
Április 24., vasárnap, 19.30: Komárno–Prešov
Április 27., szerda, 18.00: Prešov–Komárno
Április 30., szombat, 18.00: Komárno–Prešov
Május 4., szerda, 18.00: Prešov–Komárno

fotó és forrás: ujszo.sk


A rovat legfrissebb hírei