Fél lábbal a fináléban


A komáromi röplabdázók egy győzelemre vannak a rájátszás fináléjától

A férfi röplabda-bajnokság rájátszásának elődöntőjében a második győzelmét is megszerezte Komárom egyetemi röplabdacsapata. A Duna-partiak a rivális Miava ellen egy küzdelmes összecsapáson másodszor is nyerni tudtak, így egy győzelemre kerültek a finálétól.

A címvédő komáromi együttes egy küzdelmes összecsapáson szetthátrányból fordítva megszerezte második győzelmét is a három győzelemig tartó párharc során. A találkozó első játszmájában a hazai Miava játszott pontosabban, a címvédő több ki nem kényszerített hibát is vétett. A komáromiak mestere Gabriel Chochoľak ezt követően időt kért, csapata két pontra csökkentette hátrányát. A hazaiak pontos és erős szerváiknak köszönhetően azonban újra megnőtt a két csapat között a különbség. A komáromiak vezetőedzője hiába kérte ki második időkérését, ez nem igazán hozta meg a várva várt sikert és a Miava könnyedén, nagy különbséggel, 25-14-re megnyerte az első játszmát.

A második játszmában a komáromiak kezdtek jobban, először vezettek a mérkőzésen, 7-4-es komáromi előnynél a hazaiak mestere is kikérte első időkérést a találkozón, de Konc kétszer is rontott, így a címvédő 10-4-re meglépett. A folytatásban a komáromiak már hét ponttal is vezettek, Mlynarčík szervái által több fontos pontot is szereztek a vendégek. A Miava azonban nem adta könnyen meg magát, három pontra is felzárkóztak, azonban a címvédő Komárom ismét hétpontosra növelte előnyét és végül 25-19-re meg is nyerték a második játszmát.

A harmadik játszma is bővelkedett izgalmakban, a hazai együttes pontos szerváinak köszönhetően gyorsan 4-1-es előnybe került, a komáromiak azonban minden erejüket összeszedve, többek között Kohút két sikeres blokkjának köszönhetően, 8-7-re fordítottak. A rendkívül küzdelmes harmadik játszmában óriási csata alakult ki, szorosan alakult az eredmény, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szett vége felé haladva 16-16 után a komáromiak sorozatban három pontot is szereztek, így a hazaiak számára egyre veszélyesebbé vált a helyzet. A Miava innen is felzárkózott egy pontra, de így sem tudták elkerülni, hogy a komáromiak 24-22 után szettlabdához jussanak.

A címvédő Duna-partiak az elsőt ugyan nem tudták pontra váltani, viszont a másodikat Kohút révén sikerült, megnyerték a második játszmát ezzel fordítottak 2-1-re a szetteket tekintve.

A negyedik játszmában a hazaiaknak az egyenlítésért kellett küzdeniük. Komárom jól kezdett: Mlynarčík és Forró blokkjaival, valamint egy hazai hibával már 3-0-ra is megléptek, sőt 5-2 is volt már a Duna-partiak előnye. A hazaiak vezetőedzője, Martin Pipa egy időkérést követően rendet tett fejekben és gyorsan kiegyenlítettek.

Ezt követően a komáromiak ismét több pontos előnybe kerültek, amiből a hazaiaknak sikerült faragni 1-2 pontot a hajrára. Sőt a komáromiak előnye hiába volt négy pont is, a Miava innen is felállt és 20-19-re fordítottak, ami drámai hajrát tartogatott. A hazaiak kezében ott volt a lehetőség az ötödik játszma kiharcolására is, miután 24-22 után három szettlabdájuk is volt, de egyikkel sem tudtak élni. 25-24-es hazai vezetésnél döntő pillanatokban hibáztak, ezáltal a komáromiak sorozatban három pontot szerezve fordítottak és lezárták a mérkőzést. A címvédő Komárom egy nagyon küzdelmes összecsapáson, szetthátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Miavát a szezonban hatodik alkalommal.

A Duna-partiak így egy győzelemre kerültek a rájátszás döntőjétől, amit szerdán 19 órakor hazai közönség előtt biztosíthat be a komáromi alakulat.

Férfi röplada-bajnokság (Niké Extraliga), rájátszás, 2. mérkőzés:
TJ Spartak Miava – Rieker UJS Komárom 1-3 (25-14, 19-25, 23-25, 25-27)

fotó és forrás: szurkoló.sk

A rovat legfrissebb hírei